Nomenem Arcadi Oliveres fill predilecte de Sant Cugat

L’Ajuntament farà d’Arcadi Oliveres, economista i professor santcugatenc, fill predilecte de la ciutat. Des de l’Ajuntament s’ha promogut la iniciativa per la qual es reconeix la trajectòria d’Oliveres a favor de la pau i del desarmament, així com les nombroses mesures per impulsar els drets humans i la justícia social. Oliveres ha estat vinculat des de jove a diferents moviments socials i revolucionaris, durant el franquisme i fins el dia d’avui.

Dilluns es va portar al ple municipal una declaració per iniciar aquest procediment, que consisteix en l’aprovació d’un expedient de nomenament (amb un període d’exposició pública) i la seva posterior ratificació al ple municipal (que podria produir-se al ple del mes de març).

Vinculat amb projectes per un futur més just, despertant consciències i fent reflexionar sobre la injustícia i la vulneració dels drets humans i les causes que les provoquen. Ha participat activament a la vida pública a través d’innombrables xerrades, jornades, conferències i programes de ràdio i televisió, tant a nivell local, com de país i mundial.

“La força moral dels qui expliquen com n’és d’obscur el món i com n’és d’important mantenir optimisme i força per a canviar-lo. No és una postura còmoda ni fàcil. És una militància de la vida que has mantingut durant dècades, una vida dedicada a la vida. I una disciplina en aquest embat, admirable;  dir que sí des de la signatura de la causa més petita, a donar la cara en tots els moments justos, fins a dir que sí sempre i sempre, a xerrades, debats, fòrums, vídeos, a tot arreu. Mai un no. Mai mandra.  Un valor segur de compromís. I que quan deies que no, també dir-ho amb tanta congruència i respecte que era com si haguessis dit que sí.” Núria Gibert, tinenta d’alcaldia de la CUP-PC

Després de la llarga i incansable lluita de l’Arcadi per un món millor, recentment la seva família ha anunciat que té una greu malaltia. Des de llavors, ha rebut milers de mostres d’estima, suport i lluita, des d’arreu del món. Nosaltres, des de l’Ajuntament, volem nomenar-lo fill predilecte de la ciutat. 

>> Llegeix la carta de comiat de Núria Gibert

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑