Valoració dels resultats del 14F

Des de la CUP Sant Cugat volem fer una valoració dels resultats electorals al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge 14 de febrer. En primer lloc agrair a totes les persones, simpatitzants i militants que ens han ajudat a fer possible una campanya imposada des dels tribunals en un context de pandèmia. També a totes aquelles persones que ens han votat, han confiat un cop més en la CUP com l’aposta perquè la sortida de la crisi la paguin els rics i no la gent treballadora ni el medi ambient.

Des de la CUP Sant Cugat volem destacar tres fets clau derivats dels resultats electorals. En primer lloc l’augment de vots i escons independentistes. Amb 74 escons, mai l’independentisme havia obtingut tanta representació al parlament. Tampoc havia superat el llindar del 50% dels vots. Això en un context repressiu, amb pandèmia i entre els retrets dels dos partits sobiranistes, mostra un cop més la persistència i força de voluntat de la gent per aconseguir la llibertat del nostre país. En segon lloc, el nou parlament és més d’esquerres que fa 3 anys. Aquest fet demostra la voluntat dels i les catalanes de que la sortida de la crisi serà amb polítiques d’esquerres o no serà. En aquest context la CUP a nivell electoral ha estat la força independentista que millor ha sabut retenir els seus resultats malgrat l’abstenció. Ha perdut pocs vots i en molts casos ha augmentat lleugerament els seus resultats des del 2017. A nivell percentual ha pujat a tot el país. A més ha tret representació a les quatre circumscripcions, demostrant un creixent arrelament a tot el país.

No obstant això, no podem valorar com a bona notícia l’entrada del feixisme al Parlament. Si bé és cert que a nivell de vots i escons la dreta i l’ultra-dreta ha perdut pes dins l’hemicicle respecte el 2017, el feixisme, el racisme i el masclisme més descarat ha entrat al Parlament. En aquest context una CUP forta és la millor garantia per parar els peus al feixisme, tant a les institucions com al carrer.

A nivell de Sant Cugat, la CUP ha augmentat lleugerament en vots, demostrant que segueix sent una força destacada dins del poble. L’independentisme d’esquerres no ha perdut vots, com sí que ha passat amb altres formacions independentistes o d’esquerres. Aquest fet, juntament amb l’augment de vots de l’extrema dreta, fan de la CUP a Sant Cugat una opció imprescindible per seguir avançant cap a polítiques cada cop més transformadores, que posin el control dels béns essencials (com poden ser l’aigua i l’energia) en mans públiques i la vida i la salut de les persones al centre de les polítiques públiques.

2836 gràcies. Seguim al peu del canó per defensar la vida. Ni un pas enrere. No passaran!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑