Moció de la CUP-PC per a la creació d’una Bústia d’Ètica de denúncia de la Corrupció i males pràctiques públiques.

Des de la CUP-Procés Constituent portem per al Ple de juny una moció que vol promoure que hi hagi la denúncia dels casos de corrupció i de males practiques públiques, i tot això amb la garantia d’anonimat que ens proporciona la xarxa Tor i la facilitat de fer-ho per internet.

Els casos de corrupció i de males praxis en l’àmbit laboral, sovint són més freqüent del desitjable, i denunciar-ho és una pràctica de risc per a la persona honesta que pot veure en perill les seves circumstàncies personals, com són la feina o la salut. La corrupció acostuma a donar-se entre càrrecs directius i per tant ja inquireix en una jerarquia que difícilment els subordinats es veurien en cor de transgredir, fet que fa que es puguin veure en circumstàncies de col·laboració obligatòria, moltes vegades no desitjada.

És per això que proposem una bústia electrònica i anònima, seguint l’exemple de la bústia del col·lectiu Xnet, que va fer que aflorés tot el cas de les targetes Black de la cúpula de bankia o l’estafa de les preferents. Una bústia a través de la interfície de GlobaLeaks, que permet el seguiment i la comunicació bidireccional de la persona denunciant i alhora en garanteix l’anonimat, privacitat i seguretat de forma demostrable.

Podeu llegir la moció en aquest enllaç: Moció de la CUP-PC per a la creació d’una Bústia d’Ètica de denúncia de la Corrupció i males pràctiques públiques.

One thought on “Moció de la CUP-PC per a la creació d’una Bústia d’Ètica de denúncia de la Corrupció i males pràctiques públiques.

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑