“Habitatge protegit? Segur?” és l’opinió de Jordi López

Fa molts anys que tenim un gran problema amb l’habitatge

A Sant Cugat del Vallès, ja fa molts anys que tenim un gran problema amb l’habitatge, ja que és una de les ciutats més cares del nostre país.

 

Partint d’aquesta premissa i considerant que l’Ajuntament només pot regular els preus dels habitatges de protecció oficial (HPO), hom podria considerar que, per aconseguir que les persones que viuen a la nostra vila no hagin de marxar, el govern municipal aplicarà polítiques públiques d’habitatge, que permetin un lloguer assequible.

 

Pel que fa als preus dels habitatges, hi ha dues fórmules per marcar els preus dels HPO, la primera és senzillament marcar un preu per metre quadrat, en funció dels preus del mercat de la zona on es farà la promoció d’habitatges, aquesta fórmula la utilitza l’Incasol i Promusa. La segona marca els preus dels habitatges de protecció oficial, basant-se en el nivell de renda de la unitat convivencial, que revisen anualment i que es fa d’acord amb l’IPREM (indicador públic de rendes i efectes múltiples), com fan alguns ajuntaments de la nostra comarca.

 

En relació als preus dels HPO de lloguer la mitjana comarcal del preu del metre quadrat és d’uns 3 €/m2, mentre que a Sant Cugat, la mitjana és de 6,00 €/m2, això vol dir que el preu està molt per sobre de la mitjana comarcal.

 

Una altra qüestió interessant és el pagament de l’IBI, en el mercat “normal” d’habitatges de lloguer, l’IBI recau sobre la persona propietària de l’habitatge, però Promusa, en les seves promocions d’HPO, carreguen aquest impost a les persones llogateres.

 

Amb aquestes mesures, sembla que no anem pel bon camí!

 

Aquest article apareix primer a la web del TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑