“Ara, en aquests moments” és l’opinió de Robert Savé

Presentar-se a unes eleccions per adquirir delegada i temporalment la responsabilitat de gestionar total o parcialment un municipi és complex, difícil, enrevessat, però paga la pena plantejar-ho per col·laborar en la societat en què es viu, i a la vegada, potenciar i gaudir de la democràcia, més o menys directa.

Es coneix el que els altres ofereixen, que moltes vegades, masses, és el mateix que sempre i que ha donat lloc al Sant Cugat de quatre anys enrere, que encara limita i/o condiciona el Sant Cugat actual i del futur.

Per tant, és important evitar aquests plantejaments, antics, repetitius, poc generalistes, mancats de facilitats per les realitats actuals de molts veïns, per un futur millor a l’abast de tothom.

Evitar-ho no és ignorar-ho. No seria ni just, també és la nostra història, ni pràctic i assenyat, ja que la valoració i consideració d’aquests plantejaments en determinades circumstàncies, van derivar en accions per consolidar un determinat model de ciutat i, per tant, són font d’aprenentatge i indicador de situacions a revertir i no considerar.

Cal mostrar uns pocs temes concrets, en els que es dedicaran els màxims esforços per la seva relació amb la població i la funció de canvi que tenen, com poden esser la municipalització del nexe aigua/energia/sòl, l’educació i la constitució d’una ciutat xarxa d’empreses d’oficis (tots, des dels manuals fins als intel·lectuals, des dels passats fins als més nous…), poden esser claus per generar un Sant Cugat resilient.

També, al mateix moment i sempre, s’ha de mostrar la identitat pròpia per complexa que sigui, la qual no deixa d’esser riquesa, en la que es destacarà la llibertat com a base, la igualtat com a mitjà i la fraternitat com a fi, seguint a Ricardo Mella (1861– 1925), el qual ha d’esser el fil conductor de propostes, reivindicacions, col·laboracions, enfrontaments si s’escau, amb altres institucions, públiques i/o privades, per aconseguir millorar la societat en el seu conjunt.

Son temps de feina, molta feina, no de paraules i gestos.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑