El Sindicat de Llogateres, la CUP i Arran denuncien la persecució contra el moviment per l’habitatge.

Lourdes Llorente, Tinenta d’Alcaldia de Transparència i Bon Govern i Berta Vidal, militant d’Arran, s’enfronten a una sanció administrativa i 9 mesos de presó respectivament. Totes dues estan en contacte amb Alerta Solidària per gestionar els seus casos.

Després de tota la violència viscuda i de les nombroses identificacions, els efectes del desnonament al carrer Indústria del 21 de juny de l’any passat es segueixen fent sentir. El Sindicat de Llogateres, la CUP i Arran han denunciat la repressió contra dos membres de les seves organitzacions. La Tinenta d’Alcaldia Lourdes Llorente (CUP-PC) recentment va rebre la notificació d’una sanció administrativa per desobediència, que suposaria una multa de com a mínim 600€. Per part d’Arran, la militant Berta Vidal ha vist com se l’hi obria un cas penal per atemptat contra l’autoritat, pel qual l’hi demanen 9 anys de presó.  

Des del Sindicat de Llogateres, denuncien aquesta situació com un altre cas de persecució política contra el moviment per l’habitatge, recordant que en els últims 4 anys a Catalunya hi ha hagut com a mínim 90 persones encausades per mobilitzar-se contra els desnonaments, amb penes de fins a 6 anys de presó i acumulant més de 300.000€ en multes. Una xifra que, amb la reforma del Codi Penal, és probable que augmenti.

Francesc Dalmau, portaveu del Sindicat de Llogateres: “L’escalada repressiva contra el moviment per l’habitatge només busca atemorir, desmobilitzar, desorganitzar i debilitar-nos com a moviment. Però ens sap molt greu dir-los que ni ho han aconseguit ni ho aconseguiran mai. La nostra capacitat de generar conflicte i mostrar les contradiccions d’aquest sistema es manté intacta.”

Lourdes Llorente afirma desconèixer encara els fets concrets pels quals ha rebut la notificació, i que està en contacte amb Alerta Solidària, l’organització antirrepressiva de l’Esquerra Independentista, per dur a terme els tràmits per defensar el cas.

Lourdes Llorente, Tinenta d’Alcaldia de Transparència i Bon Govern: “L’important no és els diners que em demanin, sinó la sistematització d’aquesta manera d’actuar contra un moviment, incomplint les pròpies lleis. No ens preocupa un cas concret, ens preocupa tot el sistema de propietat d’aquest país.”

Finalment, la militant d’Arran Berta Vidal, denuncia que pateix una acusació sense proves, i que en l’escrit de defensa va presentar un total de nou parts de lesions de diverses persones que aquell dia estaven protegint el pis del desnonament, amb els quals volen demostrar que aquell dia la violència va venir exclusivament de les forces policials.

Berta Vidal, militant d’Arran: “Seguirem fermes, seguirem organitzades, ens vinguin els judicis  que vinguin. Perquè no ens hi juguem aquests mesos, ens hi juguem la vida.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑