La CUP alerta del risc que el Vallès acabi sent un macropolígon: “Hi plantarem cara”

La CUP va aplegar dissabte a Terrassa totes les seves alcaldables als municipis del Vallès Occidental, així com de les de les candidatures alternatives sota el mateix front “L’Alternativa”. A poc més de dos mesos vista de les eleccions municipals del proper 28 de maig, una trentena de candidates i candidats municipals es van trobar a l’Horta dels Frares, en el parc de Vallaparadís, per donar-se a conèixer l’aposta vallesana de la formació anticapitalista. 

“Cal pensar en el Vallès com un territori i no com un conjunt de municipis aliens i aïllats. Fent xarxa entre totes les candidatures, juntes tindrem l’alternativa!, va defensar el cap de llista de la CUP a Terrassa, Jaume Bofill. “Si les elits, la patronal i els diferents governs ens volen convertir en un macropolígon logístic i fer del Vallès el pati del darrera de Barcelona… Llavors nosaltres plantarem cara i per les condicions de vida de les nostres veïnes”, va afegir. 

Bofill també va citar la urgència social, la crisi econòmica i l’emergència  ambiental com a copmplexitats que s’intensificaran en els propers anys. “I es farà més evident que mai que la defensa dels beneficis d’uns pocs és incompatible amb la garantia de drets de totes”.

Al seu costat, la candidata a l’alcaldia de Sabadell Nani Valero, afegia: “Aspirem a un canvi polític que defensi a la gent treballadora del Vallès i no els interessos de la patronal”. La cap de llista de la Crida per Sabadell assenyalava directament els macroprojectes que trinxen el territori (i els seus responsables polítics): “Tenim molt clar que governar no serveix de res si després d’anys de lluita al territori, t’acabes arrossegant davant les pressions del PSC i de Junts per reactivar un projecte sense cap mena de sentit i caduc com és el Quart Cinturó”.

A més a més de les candidates de Terrassa i Sabadell, també hi van ser els caps de llista de Guanyem Cerdanyola (Ivan González), l’Assemblea d’Unitat Popular de Rubí (Marina Dolset), de l’Esquerra Alternativa per Barberà, de Palau-solità i Plegamans (Dani Cama), de Sant Cugat (Marco Simarro), de Castellar del Vallès (Marga Oncins), de Santa Perpètua de Mogoda (Guillermo Almansa) i de Sentmenat, Jaume Carbonell. 

Aquest darrer va explicar els orígens de la CUP i les candidatures transformadores a la comarca: “Venim de lluny. Nosaltres no estaríem avui aquí sense la imprescindible passa endavant que van suposar pel Vallès el naixement i l’existència de les Candidatures Alternatives del Vallès, les CAV de les quals som hereves,”. Carbonell afegia: “Fa molts anys que vam deixar de delegar en els partits polítics tradicionals que miren pels interessos propis i dels rics, per treballar de forma col·lectiva a tots els municipis del Vallès”.

Les candidates de la CUP mostraran ara forma d’entendre el món, aquesta forma d’habitar el món tan present al Vallès. “Fa mesos que ho diem, prenent les paraules de Miquel Martí i Pol: gent que lluiti é el que ens cal”, concloïa el terrassenc Jaume Bofill. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑