InfoCUP hivern 2023: la opinió de Marco Simarro

El nostre compromís

Aquest mandat ha sigut un mandat excepcional i històric a la ciutat. Lluny de voler exagerar, és cert que la possibilitat d’articular una alternativa al capdavant de l’Ajuntament ha sigut un fet diferencial. Més de 30 anys d’un govern del mateix color han definit la ciutat d’una manera i, al nostre entendre, s’han desatès moltíssimes qüestions en relació a les necessitats socials i les desigualtats que també patim a Sant Cugat. Han sigut molts anys d’una mirada més preocupada per la marca i l’aparador que no pas per les polítiques públiques destinades a garantir els drets i necessitats bàsiques del conjunt de la població local.

Des de l’inici d’aquest mandat, atenint-nos a aquesta conjuntura que possibilitava la formació d’un govern alternatiu, d’una proposta alternativa al model de ciutat convergent, la CUP ens imposem un mandat propi. Aquest no és altre que el de ser una eina al servei d’unes majories que pateixen les conseqüències d’una ciutat cada cop més cara i amb serveis i recursos limitats per atendre i resoldre les desigualtats que patim.

Per això el nostre compromís no és exclusiu a unes àrees o unes altres. És un compromís amb la possibilitat de tirar endavant unes polítiques per fer un Sant Cugat per a tothom. Parlem, doncs, de fer el possible per evitar la pèrdua de l’habitatge, reforçant serveis com l’Oficina Local d’Habitatge, potenciant nous programes com el Punt de Mediació al Lloguer o augmentant els pisos en disposició de situacions d’emergència habitacional.

En la mateixa direcció caminen la consolidació dels serveis d’igualtat com el SIAD o el SAI LGTBI i la dotació de més recursos per polítiques explícitament feministes. Tot plegat, de la mà d’un augment al llarg del mandat d’un 65%, fins a arribar a més de 9M€, de la despesa destinada a polítiques socials. Perquè el compromís s’ha de concretar.

Hi serem fins que puguem tirar endavant tot això. Hi som per la voluntat d’anar més enllà amb l’obsessió tossuda de fer de les institucions unes administracions que garanteixin els nostres drets. Fins que això sigui possible, és on ens trobareu.

Marco Simarro és alcaldable de la CUP Sant Cugat i tinent d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

LLEGEIX AQUÍ L’INFOCUP SENCER

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑