«Sant Cugat tindrà una assemblea ciutadana» és l’opinió de Marco Simarro

Sí, a Sant Cugat tindrem un nou espai per convocar la ciutadania de forma massiva i general on poder posar a debat temes d’interès del municipi. Aquesta primera assemblea ciutadana serà a la tardor i el tema a tractar girarà al voltant de la Torre Negra, patrimoni, usos i possibilitats, i la relació amb Collserola.Aquest ha de ser un espai per poder arribar a molta d’aquella gent que potser no té tant de temps material per destinar a òrgans de participació representatius però que també té dret a dir la seva i a prendre partit. Una assemblea ciutadana ens ha de poder ser útil per mobilitzar la població en els diferents debats de ciutat que es donen al llarg d’un mandat.

De fet, ja fa més de tres anys que des de Participació i Barris implementem noves fórmules per maximitzar les possibilitats dels espais de participació. Sabem que hi ha molt a millorar. I som conscients que dos anys de pandèmia han aturat en sec la interacció social i comunitària. Tanmateix, podem dir que hem impulsat moltes i noves iniciatives amb l’objectiu que la gent pugui involucrar-se.

A més, aquest nou espai serà dinamitzat fonamentalment pel Consell de Ciutat, fent que aquest òrgan representatiu de participació es vinculi més amb la ciutadania i tingui l’encàrrec de traslladar al consistori aquelles propostes i reflexions que hagin sorgit de l’assemblea ciutadana.

El fet d’haver escollit la casa forta, Torre Negra, com a tema per aquesta futura convocatòria respon a l’interès mostrat per bona part de la població local i per la valoració positiva que se’n fa de l’adquisició d’aquest edifici patrimonial i que forma part de la identitat de la ciutat. Així mateix, és una qüestió que el propi Consell de Ciutat ja ha treballat durant uns mesos, havent presentat les primeres conclusions a la darrera sessió plenària.

L’assemblea ciutadana de Torre Negra i Collserola ha de servir-nos per seguir fomentant el debat ciutadà sobre què ha de passar allà i ens ha de permetre treballar una proposta per l’entorn natural que l’envolta. A la tardor, la ciutat pren la paraula!

MARCO SIMARRO (CUP-PC) és el segon tinent d’alcaldia de Sant Cugat i regidor de Participació, Barris i Joventut

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑