Moció en condemna dels fets de Melilla

El proper ple municipal, previst pel dilluns 18 de juliol, comptarà amb una moció que ha presentat la CUP-PC de la mà d’Esquerra Republicana i la Xarxa Solidària condemnant la mort de desenes de persones migrants a Melilla quan intentaven creuar la frontera, marcada per la brutalitat policial de les forces de seguretat espanyoles i marroquines.

El passat 24 de juny, va tenir lloc un intent de salt de la tanca de Melilla, on unes 2.000 persones van intentar creuar la frontera, i 500 de les quals ho van aconseguir. Durant aquest, van morir 37 persones i 76 més van resultar ferides a causa de la brutalitat de la policia espanyola i marroquina. Uns fets que van suscitar un fort rebuig per gran part de partits, entitats defensores de DDHH i societat civil.

La moció condemna la brutal violència policial espanyola i marroquina, les devolucions en calent, i la que considera “lamentable” resposta del govern de l’Estat espanyol davant la mort de desenes de persones, elogiant l’actuació de les forces de seguretat.

Així mateix, reclama una investigació a l’estat per assegurar-ne la “veritat, reparació i justícia” i insta a les institucions europees i al govern de l’Estat, en particular, a garantir el dret a migrar per a tothom respectant els seus drets.

Marco Simarro, tinent d’alcaldia de Drets Socials i portaveu de la CUP-PC: “Volem mostrar el nostre ple rebuig a unes polítiques migratòries que en cap cas tenen en compte la vida de les persones i que, de fet, mercadegen amb aquestes. Poc queda d’uns drets humans absents quan som testimonis d’esdeveniments com Tarajal o aquest darrer a Melilla. Aquestes morts tenen responsables polítics.”

Consulta aquí la moció

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑