Reivindiquem les sexualitats lliures, desitjades i consentides pel Dia Internacional de les Dones Treballadores

Des de la Regidoria de d’Igualtat i de la mà de les entitats de la ciutat l’ajuntament organitza una quarantena d’activitats sota el lema “Construïm les nostres sexualitats”. Enguany aprofitem el 8 de març per sensibilitzar des d’una òptica inclusiva, positiva, d’autocura i de respecte. Les activitats tindran lloc des del 4 i fins el 24 de març. Diumenge 7 de març a la plaça d’Octavià s’hi farà una jornada reivindicativa oberta a tothom, el 8 de març es farà l’acte institucional a la plaça de la Vila i d’activitats del 4 al 24 de març,  

“Amb el programa que presentem, gràcies a la col·laboració de nombroses entitats, volem fugir dels tabús existents envers el plaer, envers el coneixement dels nostres cossos, envers la diversitat sexual. Volem transmetre el missatge de què l’objectiu principal de la sexualitat és el plaer i no pas les expectatives i els mandats  que ens arriben des de la cultura opressora que vol exercir el control i el poder, des de la submissió”, explica Núria Gibert, tinenta d’alcaldia d’Igualtat i Drets Socials.

Cal lluitar per una societat en què totes les persones tinguem els mateixos drets i llibertats. Volem parlar i aprendre sobre l’autoestima, l’autoconeixement dels nostres cossos i la nostra salut. Per primera vegada a Sant Cugat, parlem sense els tabús envers el plaer i la diversitat sexual. Reivindiquem que hi ha maneres diferents de viure el sexe i construïm el cos a partir del desig que ens ha de portar a un plaer que ha de ser compartit, tenint en compte un consentiment que pot anar canviant.

Per commemorar el 8M, l’ajuntament organitza una llista de tallers que no serien possibles sense totes les entitats de la ciutat que s’hi han implicat i on es es troben temes molt diversos: gordofòbia, sexualitat i gent gran, tallers per a infants i joves on es treballin les relacions sanes, autoestima i la hipersexualització imposada. S’oferiran també propostes sobre la transició de gènere, la diversitat intel·lectual, dones i migració, entre moltes d’altres.

Destacar especialment la presentació del Protocol d’abordatge de les violències a l’espai públic de Sant Cugat, en què portem mesos treballant i on han participat diverses persones i entitats de la ciutat. Un protocol fet per totes i per a totes que ja era hora de posar en marxa.

Podreu assistir a la gran majoria dels actes de manera virtual, alguns amb inscripció prèvia. Aquells que es facin de forma presencial estaran subjectes al compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció per a la Covid-19.

La programació completa es pot  consultar al web municipal: https://www.santcugat.cat/programa/dia-dona-2021

També podeu seguir la programació del Comitè del 8M a les seves twitter i instagram (@comite8mSTC)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑