«La importància de començar amb bon peu» és l’opinió de Lourdes Llorente

Aquesta setmana hem engegat el curs polític a Sant Cugat. Un curs polític que ve carregat de reptes, d’il·lusions, però també d’incerteses pel context global. I per acabar-ho d’adobar, amb les eleccions municipals -i qui sap d’una altra mena- a l’horitzó. Unes eleccions que, encara que no siguem amics de l’electoralisme, és evident que agitaran amb força l’actualitat local.

Així doncs, i amb tot el que ens ve per davant, és important saber començar amb bon peu. En el cas que ens ocupa, va ser amb el ple extraordinari que es va celebrar el passat dilluns, on es va aprovar una modificació pressupostària que ens permetrà crear una nova empresa pública.

“Una empresa pública per a què?”, us preguntareu. Per respondre aquesta pregunta em remuntaré a l’inici de mandat, quan vam formar govern amb la voluntat de donar un gir a la ciutat, amb un rumb més social i transformador. I perquè això fos possible, a la CUP teníem- i continuem tenint- molt clar que era indispensable recuperar els serveis públics que hem perdut durant aquests llargs anys de crisi, austeritat i retallades, i que la millor eina per aconseguir-ho eren les municipalitzacions.

No ha estat un camí fàcil, i encara queden reptes importants com és el cas de l’aigua. Però després de tres anys de feina comencen a veure la llum els processos de municipalització de la neteja de les instal·lacions municipals i la grua. Un dels últims passos és la creació d’una empresa pública que els pugui gestionar, cosa que gràcies a la votació de dilluns està més a prop.

Tanmateix, la perspectiva va més enllà d’aquests serveis, ja que la nostra voluntat és que pugui gestionar d’altres que es vagin municipalitzant al seu torn, perquè si una cosa tenim clara és que no ens aturarem aquí. Seguirem treballant per uns serveis públics forts des de la convicció que la seva gestió ha de partir de criteris socials, no econòmics, i que la gestió pública és molt més eficient i sostenible.

Com diu la cita “tot va bé si acaba bé”, però també cal recordar la importància de començar amb bon peu. I la veritat, aquesta és una manera prou bona de començar.

LOURDES LLORENTE (CUP) és tinenta d’alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑