Sant Cugat camina cap a la creació d’una nova empresa pública

Sant Cugat ha donat el tret de sortida del curs polític amb el ple extraordinari del passat dilluns 5 de setembre. En aquesta sessió on es va aprovar una modificació pressupostària que inclou, entre d’altres, una partida per a la creació d’una nova empresa pública.

La importància d’això rau en el fet que la nova empresa permetrà avançar els processos de municipalitzacions oberts, ja que podria prestar els serveis a mida que s’internalitzin, com és el cas de la neteja d’instal·lacions municipals i la grua que estan en un procés avançat. La perspectiva a més no és limitar la seva capacitat a aquests àmbits, sinó que pugui anar assumint d’altres serveis que es vagin internalitzant com podria ser el cas de l’aigua.

Aquests serveis que fins ara es prestaven a través de de contractes amb empreses privades, passarien en aquest cas a ser gestionats directament de manera pública, en consonància amb una de les principals apostes de la CUP, que va convertir en un objectiu d’aquest mandat la recuperació dels serveis públics a través de la municipalització, i així es va fer constar a l’acord de govern.

La prestació pública dels serveis assegura que es faci seguint criteris socials, garantint els drets laborals dels treballadors i perseguint la màxima utilitat pública, enlloc dels beneficis econòmics. Així mateix, els estudis de què disposa l’ajuntament asseguren que la gestió seria més eficient i sostenible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑