El ple aprova per unanimitat una Bústia Ètica contra la corrupció

El juny del 2017, el ple municipal aprovava per unanimitat una moció de la CUP-PC per crear una Bústia Ètica per denunciar la corrupció i les males pràctiques públiques. Una moció que, tot i el suport total del ple, va quedar abandonada pel govern d’aleshores com tantes altres iniciatives.

Avui, sis anys després, ens podem felicitar que gràcies a la feina de la CUP, per fi la Bústia Ètica comença a veure la llum. I és que ahir el ple municipal va donar llum verda, de nou per unanimitat, al pla presentat per Lourdes Llorente per implementar una bústia de comunicació de possibles casos de frau, corrupció i conflictes d’interès a l’Ajuntament de Sant Cugat.

Es tracta d’una bústia anònima de denúncia, que funcionarà a través d’una aplicació informàtica per assegurar la confidencialitat del procés. Es recollirà les denúncies de personal o entitats contractades per l’ajuntament, però també de tots els santcugatencs i santcugatenques, per tal de donar garanties d’un bon govern i d’una gestió pública ètica i íntegra.

Després d’èpoques d’opacitat, en que Sant Cugat ha estat al centre de la corrupció, avui ens dotem d’eines per aconseguir un ajuntament transparent que vetlli pels interessos de tothom, i no només d’uns pocs.

Lourdes Llorente, Tinenta d’Alcaldia de Transparència i Bon Govern: “Aquesta bústia neix amb la voluntat de donar garanties d’una transparència i donar mecanismes perquè el bon govern , la integritat, els principis ètics i, per tant, la confiança respecte l’administració que s’ha de recuperar es puguin començar a teixir.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑