“Èxit de participació en els pressupostos participatius per a infants i joves” és l’opinió d’Oriol Sánchez

El passat dilluns 13 de febrer finalitzaven les votacions de la primera edició dels Pressupostos participatius per a infants i joves. Aquests decidien el destí de 200.000 euros repartits en quatre projectes diferents. En total han votat 1.262 infants i joves d’entre 10 i 18 anys. Això suposa un 12,9% del total, un èxit de participació. Els projectes més votats són la construcció d’un laberint amb vegetació, un espai per fer parkour, zones de bancs i espais per seure en grup als parcs i la instal·lació de cistelles de bàsquet i porteries de futbol. Les propostes volen potenciar l’apropiació de l’espai públic per part dels infants i joves. Un lloc de trobada i socialització, per viure-hi i relacionar-se, no un lloc de pas i trànsit.

Parlem d’èxit de participació per dos motius principalment. En primer lloc, en municipis de més de 50.000 habitants la mitjana de participació en pressupostos participatius gira al voltant del 3-3,3%. A Sant Cugat la participació en l’edició 22-23 dels pressupostos participatius de barri ja és superior, amb un 4,34% i encara més en aquesta primera edició dels pressupostos participatius per a infants i joves. En segon lloc, són les joves les que tradicionalment voten menys en les eleccions. Per tant, té encara més valor que s’hagin implicat en aquest procés participatiu.

Aquestes dades ens mostren com infants i joves volen participar en la definició de com ha de ser la ciutat on ells i elles viuen. I volen fer-ho ara, no quan siguin grans. Des de la CUP sempre hem reivindicat la necessitat d’ampliar els espais de participació existents. Incorporar la mirada dels infants i joves sobre la ciutat i treballar en processos de participació i decisió beneficia al conjunt del municipi. Quan hem obert les possibilitats d’incidir en la realitat els infants i joves han respost amb força, cal seguir avançant per aquest camí.

ORIOL SÁNCHEZ és regidor (CUP-PC) de Joventut, Participació i Barris

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑