Ens posicionem perquè l’AMB desbloquegi la situació de provisionalitat de la gestió de l’aigua

Set municipis de l’AMB, entre ells Sant Cugat, es troben en una situació de pròrroga forçosa del d’aquest servei essencial, degut al bloqueig d’aquesta administració

Aquest passat dimarts, la regidora de la CUP Sant Cugat, Lourdes Llorente, juntament amb l’alcalde de Ripollet, José M. Osuna, de la 1a tinenta d’alcalde, Pilar Castillejo, així com d’altres representants d’ajuntaments metropolitans, de l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública i de la plataforma Aigua és Vida han denunciat la situació de provisionalitat en la prestació del servei d’aigua a diversos municipis dels que conformen l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

La CUP Sant Cugat donem suport a la moció presentada per Ara Decidim Ripollet al Consell Metropolità de l’AMB en que es demana regularitzar la situació del servei de l’aigua a Ripollet, i que aquesta pugui ser pública. 

Alhora donem suport al pas valent de l’Ajuntament de Ripollet d’interposar un contenciós administratiu contra el govern de l’AMB, perquè fa 2 anys que bloqueja la remunicipalització del servei d’aigua a Ripollet. Una situació que porta a unes pròrrogues forçoses de ser servei que ja surten de la pròpia legalitat de contractació, i que van en detriment de la ciutadania per les planificacions de les inversions i la impossibilitat de fer millores al servei.

Lourdes Llorente: “La inacció de l’AMB ens pren la sobirania municipal i les polítiques que des dels municipis hem vingut a fer. Si es dedica a paralitzar els propis instruments, l’AMB deixa de tenir la raó d’existir

Lourdes Llorente: “Ripollet han hagut de judicialitzar un cop més el conflicte per aclarir finalment quin és l’estat de la situació del servei, i han hagut de demandar l’AMB per la seva falta d’acció i de determinacions.”

Corbera, Tiana, Cervelló, Molins de Rei i la Palma de Cervelló són municipis que ja han finalitzat el contracte de servei d’aigua i es troben en la mateixa situació que Sant Cugat i Ripollet, en que degut a la inacció de l’AMB no han pogut executar la voluntat política dels consistoris locals de remunicipalitzar el servei de l’aigua.

La moció presentada per Ara Decidim Ripollet no va ser aprovada en el passat ple del Consell Metropolità de dimarts, amb els vots en contra de PSC, Junts, Valents, PDECAT i l’abstenció de PP, Ciutadans i ERC.

Sant Cugat es manté ferm en el seu compromís per la municipalització del servei d’aigua potable, tal i com es reflexa en el pacte de govern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑