“Les històries de la història” és l’opinió de Robert Savé

La història escrita en lletres grans és la suma de moltes històries en lletres petites, inclús mai escrites, explicades, ni tan sols considerades. La qual, les quals, emanen i amaguen persones.

Per un ignorant com jo d’aquesta branca del coneixement, apareix la pregunta: Quan comença i acaba la història si aquesta, per complicar-ho més, està constituïda per moltes altres que també tenen aquest problema de definició temporal?

Aquesta consideració sobre la història, i el seu pes en la realitat actual i les seves quotidianitats, és molt present en determinades valoracions respecte de temes municipals on sovint, fins i tot massa, s’escolten frases com “això ha estat així des de sempre “, “ja en l’any x es deia o demanava tal o qual cosa” , els cugatencs de tota la vida “els nous venen a dormir i estar tranquils els caps de setmana” i un llarg etcètera de frases que malauradament volen esser sentències, que es diuen o es fan servir per pressionar persones i condicionar opcions.

La vida d’un municipi de prop de 100.000 persones és una barreja complexa d’històries personals i col·lectives d’abans i d’ara. Tanmateix, l’única vida real és la d’avui, la d’aquest moment, ja que ni la d’abans i ni la de demà existeixen, i per tant a l’única que cal fer cas, escoltar, cuidar i tenir present és la que es genera ara.

Cal considerar el passat, pel bo i el no tan bo, per saber d’on es ve i quin ha estat el camí fins al present. D’igual manera és bo pensar en el futur per qui hi sigui, amb una mentalitat positiva i oberta, ja que la incertesa sobre el futur és total.

Venen eleccions, però sobretot s’obre el període en què es dissenyen i ofereixen opcions respecte del futur municipal. Per tant, deixem-nos de passats, i aprofitem el present polièdric, fins i tot punxegut de la història actual, per projectar-nos endavant, i així donar resposta i opcions a les moltes històries que la constitueixen.

A més, cal fer-ho des de la igualtat, ja que la història que es vol plantejar pel futur ha d’esser transversal, coral, justa i lliure.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑