«Combatent el patriarcat des de tots els fronts» és l’opinió d’Ariadna Sierra

Als Països Catalans, amb la fi del 2022, es va tancar un any fosc si parlem de violència masclista, quantificant-se 27 feminicidis. 27 dones i un infant assassinats per violència masclista. A Sant Cugat les dades no són més encoratjadores. Al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) es van atendre 245 dones, 138 d’elles per violència masclista, augmentant un 34% respecte a l’any passat. I ara, que només portem 24 dies d’aquest nou any, ja són 8 casos a tot l’estat Espanyol, 1 als Països Catalans.

La violència contra les dones continua, en la seva forma més brutal, com són els assassinats i la violència sexual, però també en la seva forma més subtil, que té la seva representació més evident en la precarització i feminització de les cures que sustenta i fa possible aquesta societat patriarcal. Cal que s’aturi la violència contra les dones i això, només serà possible quan acabem amb el masclisme i la cultura patriarcal. Necessitem la força de l’autodefensa i l’autoorganització feminista i popular, però també ens cal que les institucions assegurin recursos, acompanyin i estiguin a disposició de les dones, no que les reprimeixin o les victimitzin.

Aquesta ha estat una de les voluntats de la CUP a l’Ajuntament al llarg d’aquests 4 anys: intentar dotar d’eines i mecanismes o de tots els recursos possibles per fer front a la violència masclista. Per exemple, s’han reforçat el SIAD, que ofereix atenció i orientació contra la violència masclista i assessorament jurídic i psicològic, i el Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI LGTBI), augmentant els recursos humans dels serveis o incorporant una tècnica d’igualtat, una figura que ha d’estar per obligatorietat legal, i que no hi era quan es va entrar al govern. Sense oblidar les campanyes de sensibilització, on segur que totes visualitzem molt bé els camions de la brossa explicant molt clarament quin era el lloc de la violència masclista.

És indispensable posar a l’abast tots els recursos i esforços necessaris per lluitar contra aquestes desigualtats estructurals. I com a CUP no volem quedar-nos aquí només, sabem que queda molt camí. Per això avui, dimarts 24 de gener, fem una assemblea oberta per elaborar el programa electoral enfocat al feminisme. Una trobada per debatre, preguntar i repensar com continuar la defensa dels drets del 50% de la població.

Ariadna Sierra és militant i candidata a les llistes municipals de la CUP Sant Cugat

Aquesta columna apareix primer a Nació Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑