La CUP denúncia l’onada de violència masclista i posa a disposició de les santcugatenques els recursos de la ciutat

La CUP Sant Cugat ho convocat aquest matí del dimarts 17 de gener una roda de premsa en relació a l’última onada de violència masclista que ha acompanyat l’inici d’any. La número tres de la CUP a les eleccions municipals, Ariadna Sierra, i el Tinent d’Alcalde de Drets Socials Marco Simarro, han fet una crida a aturar la violència i han recordat els recursos disponibles a Sant Cugat per a les dones que pateixin violència masclista.

En només 17 dies, ja s’han produït 6 feminicidis a l’estat espanyol, a més d’altres casos d’agressions sexuals, com el cas de la noia segrestada i agredida recentment al Penedès. Uns fets que han generat un fort rebuig per part de la societat, que demana mesures urgents.

Ariadna Sierra ha condemnat aquestes violències, i ha recordat com són l’expressió més evident de la societat patriarcal, on al dia a dia també es produeixen d’altres més subtils com la feminització i precarització dels treballs de cures.

Ariadna Sierra, número 3 de la CUP a les eleccions municipals: “Cal una resposta ràpida. Que s’aturi immediatament la violència contra les dones, i que com a societat deixem enrere d’una vegada per totes el masclisme i la cultura patriarcal, barrant el pas a discursos i situacions que no són justificables ni permissibles.”

Així mateix, també ha fet una crida a l’autoorganització i autodefensa de les dones, definint la feina de col·lectius com Hora Bruixa o el Comitè del 8 de març com “una necessitat”, i ha mostrat el suport de la CUP a les dones de 8 mil motius, que s’enfronten a 3 anys de presó i 26.000 euros de multa per tallar les vies del tren.

“Quan ens organitzem per defensar-nos i per denunciar tota la violència que patim, la resposta que rebem en el millor dels casos són paraules buides, o directament repressió i persecució”

Marco Simarro, portaveu de la CUP i Tinent d’Alcalde de Drets Socials, ha parlat sobre les actuacions que s’han dut des de l’ajuntament per combatre la violència masclista. Augmentant els recursos, tant pel que fa a la prevenció i sensibilització, com l’atenció a les dones, i ha recordat els recursos municipals que hi ha a disposició de les santcugatenques que pateixin casos de violència masclista.  

Marco Simarro, portaveu de la CUP-PC i Tinent d’Alcalde de Drets Socials: “Independentment de l’àmbit més de sensibilització i de prevenció, pensàvem que era molt important reforçar els serveis que garanteixen una atenció material a les dones del municipi que ho necessitin. Hem augmentat els recursos humans tant al SIAD com el SAI LGTBI i vam incorporar una tècnica d’igualtat, una figura que ha d’estar per obligatorietat legal, i que no hi era quan vam arribar al govern. Tot això, s’ha traduït en major atenció a les dones”

Simarro ha recordat que les dones de la ciutat es poden adreçar al Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD). Ubicat a la Casa Mònaco (Avinguda de Gràcia número 50.), ofereix atenció i orientació contra la violència masclista, a més d’assessorament jurídic i psicològic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑