Votem en contra de la pròrroga de la gestió de l’aigua, en denúncia de la gestió de l’AMB

Ahir, al ple de desembre de 2022, es va presentar la pròrroga de la prestació de l’aigua per part de Sorea. Actualment el contracte està caducat des del 2019 i l’AMB, institució competent en la matèria, no ha assumit la responsabilitat que li pertoca perquè els veïns i veïnes de Sant Cugat puguin tenir un servei d’aigua públic i de qualitat. En conseqüència, i després de tots els anys de lluita per aconseguir la municipalització de l’aigua, la CUP-PC vam decidir votar en contra per evidenciar aquesta mala gestió.

Aquesta votació no va en contra de prestar el servei, cosa que està assegurada, ni de l’actuació del govern municipal. L’objectiu que persegueix és el d’evidenciar el malestar i el perjudici que suposa per a la gent de Sant Cugat l’actuació de l’AMB. Un exemple d’aquest perjudici és la impossibilitat de dur a terme inversions que millorin el servei mentre el contracte estigui prorrogat.

Reafirmem la nostra aposta per la municipalització i gestió pública de l’aigua. Ho considerem un exercici de sobirania i en defensa d’un recurs públic i comunitari tan important com és l’aigua, la gestió de la qual ha de realitzar-se partint de criteris socials i ambientals i no de benefici econòmic. Recordem així mateix que els estudis fets per l’ajuntament avalen que una gestió pública d’aquest recurs seria més eficient i econòmica.

Lourdes Llorente, Tinenta d’alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació: “Seguim pensant que la millor manera de subministrar un servei bàsic com l’aigua és aquell que està sotmès a un control democràtic, i que alhora és la forma més eficient i sostenible”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑