La CUP Sant Cugat denúncia el desnonament del carrer indústria i exigeix solucions a la Generalitat contra l’emergència habitacional

La CUP ha comparegut aquest matí en roda de premsa per denunciar els fets transcorreguts dimarts passat, quan els Mossos d’Esquadra van desnonar a una família en situació de vulnerabilitat al carrer Indústria, així com la situació d’extrema necessitat habitacional que viu la ciutat des de fa temps.

La roda de premsa ha comptat amb les intervencions del Tinent d’Alcalde de Drets Socials Marco Simarro i la Tinenta d’Alcalde de Bon Govern i Transparència Lourdes Llorente, acompanyats del diputat de la CUP al Parlament de Catalunya Xavier Pellicer.

Lourdes Llorente ha parlat sobre el desnonament d’aquesta setmana, denunciant l’operatiu policial amb unitats d’antidisturbis emprant un ús absolutament desproporcionat de la força, tècniques il·legals i obstaculitzant la feina dels periodistes que cobrien el desnonament. També ha remarcat la tasca del Sindicat de Llogateres tant pel que fa a l’acompanyament com la visualització del conflicte.

Lourdes Llorente, Tinenta d’Alcaldia de Bon Govern i Transparència: “Volia destacar el funcionament del sindicat i el gran paper que està tenint, fent un acompanyament dels casos durant tot el procés, i fent-los visibles. Si el sindicat no s’hagués organitzat, aquest desnonament hagués acabat desapercebut i ningú s’hauria adonat.”

Marco Simarro ha posat el focus en el caràcter estructural del problema, fruit de l’especulació i la desregulació del mercat immobiliari, i ha demanat més recursos per als ajuntaments, en tant que són la primera administració a la que la ciutadania acut quan té problemes amb la vivenda, i la que menys eines té per fer-hi front.

Marco Simarro, Tinent d’Alcaldia de Drets Socials:  “Fem tot el possible, consolidant un equip d’habitatge que cada cop atén més gent i augmentant del 10 al 20% els pisos de protecció social. Però és evident que la situació és estructural i per això necessitem moltes més eines i recursos, amb un desplegament que empari no els ajuntaments, sinó les classes populars, i fer realment efectiva la llei antidesnonaments.”

Finalment, el diputat de la CUP al parlament Xavier Pellicer ha criticat la inacció del govern de la Generalitat, així com la contradicció que suposa seguir multant a la gent que atura desnonament adduint que es veuen obligats per la llei mordassa,  i en canvi no aplicar les pròpies lleis aprovades pel govern en defensa del dret a l’habitatge. Pellicer afirma que és de sentit comú que no es pugui desnonar a famílies i vulnerar el dret a l’habitatge quan hi ha pisos buits.

Xavier Pellicer “Mentre el govern no es posi del costat dels febles sinó dels forts, no es podrà resoldre una situació estructural en un sistema capitalista. Eines i recursos n’hi han, i s’han de dur fins les últimes conseqüències. Regular preus, obligar els grans tenidors a oferir un lloguer social, i aturar desnonaments.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑