«Ens queda feina per fer!» és l’opinió d’Oriol Sánchez

El divendres passat, 17 de juny des de la CUP Sant Cugat vam comunicar que jo, Oriol Sánchez, seré el regidor que entrarà en substitució de la Núria Gibert. En el meu cas assumiré les regidories de Joventut i Participació i Barris. Aquest relleu no és una decisió fruit de la improvisació o les presses, és una decisió política i molt meditada. Tampoc és una decisió merament personal, és una decisió col·lectiva, presa en el sí de l’assemblea de la CUP. Per tant, no puc sinó explicitar l’honor que suposa que l’assemblea em faci confiança i la responsabilitat amb què cal respondre. Una responsabilitat que tinc l’enorme sort d’heretar del Marco Simarro, que com a regidor de Joventut i Participació i Barris ha fet una feina increïble des d’on ha desplegat la majoria del programa polític que ens vam fixar per desenvolupar en aquests àmbits.

Quan des de la CUP vam assumir aquestes àrees teníem clar que políticament calia dotar-les de més entitat, dedicar més recursos i energies de les que s’havien dedicat en mandats anteriors. D’aquesta manera es dona resposta a una necessitat històrica de la ciutat, una ciutat amb molt de jovent i molt activa i participativa.

I quins són els principals reptes d’aquí a finals de mandat?

Ja està en marxa la nova edició dels pressupostos participatius. Com l’anterior, els projectes estan dimensionats a nivell de barri. A més a més, properament els barris comptaran les noves tècniques de barri. Aquesta persona treballarà per ajudar a fomentar la vida comunitària del barri, adaptant-se a les necessitats del mateix i acompanyant a les entitats i persones en aquesta direcció. També, en els propers mesos es durà a terme la primera Assemblea Ciutadana de Sant Cugat del Vallès. Un espai de participació directa per tractar temes transversals de ciutat.

Des de Joventut es treballa conjuntament amb els col·lectius i les persones joves per respondre a les seves necessitats. Per aprofundir en aquesta línia s’ampliaran els recursos en polítiques de joventut amb la incorporació dels educadors de carrer. Aquests seran una eina clau per implicar-se amb els i les joves per detectar i prevenir conductes de risc i apropar-ne els recursos a la seva disposició. L’objectiu és tractar les problemàtiques des de i amb les joves per afavorir-ne la inclusió social.

En definitiva, l’aposta política de la CUP en matèria de Joventut i participació és clara, augmentar la importància i prioritat d’aquestes polítiques perquè les persones i col·lectius a les que fan referència en siguin els protagonistes. A menys d’un any per finalitzar el mandat, lluny de fer campanya preelectoral, encara ens queda feina per fer. La CUP vam entrar al govern per fer feina i això és el que farem fins a l’últim dia.

ORIOL SÁNCHEZ és militant de la CUP Sant Cugat

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑