InfoCUP Primavera 2022: Núria Gibert i el feminisme que serveix

Fer polítiques feministes en l’àmbit municipal no vol dir posar la bandera lila o irisada en les diades assenyalades o tenir en compte la paritat. Evidentment, són accions importants però no suficients. El feminisme implica remoure consciències, fer trontollar les bases establertes de tot allò que coneixem i atrevir-se a pensar i posar en pràctica noves formes de relacionar-se, de produir, de consumir i de viure.

Posar en pràctica la idea radical que les dones som persones, amb permís de Davis, consisteix en moltes coses i és una feina d’anys vista perquè en una ciutat la desigualtat de gènere va des de com estan distribuïts els fanals a la ciutat a qui conforma les bosses d’exclusió i pobresa passant per quines activitats culturals programa la ciutat.

Cal doncs i en primer lloc, remoure les entranyes del mateix Ajuntament i assumir que és molt possible que bona part del que hem fet fins ara, s’hagi pensat i fet tenint en compte només la meitat de la població. I treballar a partir d’ara i per sempre des de la transversalitat. En aquesta línia, tenim eines potents com són els pressupostos amb perspectiva de gènere o el full de ruta compartit que és el Pla d’igualtat i LGBTI aprovat enguany.
Però amb què ens afecta aquesta nova i potent mirada als i les santcugatenques? El butlletí que teniu entre les mans vol ser una resposta a aquesta pregunta. La resposta és tan diversa com diverses les esferes de la nostra vida: cultural, educatiu, urbanístic, representativitat, sexoafectiu, salut, seguretat, laboral, conciliació.

Totes les accions per petites que siguin estan encaminades a la consecució de grans objectius: igualtat en el tracte, referencialitat femenina i de les divergències, espais segurs, o dignificació laboral, per a citar-ne alguns.

Al capdavall, municipalisme feminista significa això, fer polítiques que serveixin a la idea de justícia, fer accions que serveixin a les persones.

Núria Gibert és portaveu de la CUP-PC i tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑