Editorial: “Quan hi som, avancem”

El passat 15 de juny es van complir dos anys des que, empesos per la necessitat urgent d’un canvi a l’ajuntament i per les ganes encara més grans de convertir Sant Cugat en una ciutat més justa i sense desigualtats, vam entrar al govern municipal. No va ser una decisió fàcil, com tampoc ho han estat aquests dos últims anys en què han sorgit nombrosos reptes, pandèmia inclosa. Però a la CUP no hem vingut per fer les coses fàcils, sinó per trencar amb la dinàmica de poltrones i acomodament dels que manen des de fa molts anys. Així doncs, la decisió no surt de les ganes de governar per governar, sinó perquè enteníem que hi havia motius de fons que eren realment útils per a la ciutat:

Hem donat un canvi de rumb a Sant Cugat. Després de més de trenta anys, hem fet un gir a l’esquerra a l’ajuntament, duent a terme polítiques dedicades a aconseguir una ciutat més inclusiva, on tothom tingui cabuda, en lloc del model de ciutat elitista que ens han volgut vendre.

Així doncs, avui dia Sant Cugat pot presumir de ser una ciutat millor que fa dos anys en molts sentits. És una ciutat que treballa perquè es compleixin els drets de la seva gent, amb una manera de fer les coses més justa, oberta i decididament feminista. És també una ciutat que cada dia fa més passes cap a empoderar els santcugatencs a través de la participació en decisions sobre aspectes que afecten la seva vida. I finalment també és una ciutat més transparent, que vol trencar amb un passat de corrupció i mira endavant.

I si això ha estat possible, és gràcies en bona part al fet que la CUP formem part d’aquest govern. Perquè és sabut que quan la CUP hi és, passen coses. Som garantia que no ens quedarem en la gestió i el dia a dia de l’ajuntament, sinó que treballarem per aconseguir canvis de veritat.

Però com hem dit abans, nosaltres evitem fugir de l’autocomplaença, sobretot amb tota la feina que queda per fer. I és que no són pocs els reptes que afronta Sant Cugat. Seguim sent una de les ciutats més cares per viure del país i on la meitat de la població té problemes per pagar el lloguer. També hem de recordar la forta desigualtat de la ciutat, sense oblidar que la pandèmia i els seus efectes segueixen presents i que caldrà posar tots els esforços perquè ningú es quedi enrere i evitar que aquesta bretxa s’ampliï encara més.

En aquestes pàgines trobaràs informació sobre el camí recorregut durant aquests dos anys i la feina que han fet la Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC i tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, el Marco Simarro, regidor de Participació, Joventut i Barris i la Lourdes Llorente, tinenta d’alcaldia de Transparència, Bon Govern i Municipalitzacions, cadascú des dels respectius àmbits. Però també tot el que volem fer durant els dos anys que queden. Perquè queda molt de camí per aconseguir un Sant Cugat per tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑