InfoCUP 2 anys de mandat: Marco Simarro sobre el Fòrum Jove

El jovent ha de dir la seva

Que el jovent és un col·lectiu que ha patit amb força les conseqüències de la pandèmia és sabut per molts. Es van tallar d’improvís les relacions socials, tota mena d’activitats a l’aire lliure i les trobades espontànies al carrer. Molts dels espais on el jovent acostumava a fer-hi vida van ser clausurats i, encara fins avui dia, segueixen havent-hi algunes restriccions que afecten el dia a dia d’aquest col·lectiu.

De fet, i per a més inri, hem hagut de suportar amb no menys frustració i impotència com es criminalitzava tot un col·lectiu responsabilitzant-lo de la pujada dels contagis i de promoure actituds incíviques per allà on passaven. Parlar dels joves des de fora i sense un mínim d’empatia vers ells és la típica actitud paternalista molt present en la nostra societat. Ho hem vist arreu, als mitjans de comunicació i a les tertúlies, a les xarxes socials i, també, en segons quins discursos polítics. Doncs bé, els i les joves tenim/tenen tanta veu com qualsevol altre membre d’aquesta societat i tenim/tenen dret a posar sobre la taula les qüestions que ens/els afecten com a col·lectiu. Ens sobren incentius i motivacions, doncs, per plantejar espais de trobada i debat entre el jovent de la ciutat.

És per això que hem celebrat recentment el primer Fòrum Jove de la ciutat. Un espai que ha de servir per reflexionar sobre aquells aspectes rellevants per als joves de la ciutat. En aquesta primera edició ens hem centrat en l’oci, el que tenim a la ciutat i cap a quines alternatives volem caminar. Sant Cugat sempre ha presentat mancances pel que fa a l’oferta d’oci per als joves i, de fet, mai s’ha mostrat massa interès al respecte des de la institució. Sovint, les propostes més innovadores d’oci juvenil les han plantejades entitats i col·lectius del poble mitjançant l’autoorganització. Doncs ara volem donar-li la volta a tot plegat i plantejar noves fórmules. A través d’aquest primer fòrum volem incentivar un espai de treball des del qual construir un programa d’oci juvenil ple de propostes alternatives al que ja coneixem. Hem de superar les fórmules d’oci lligades al consumisme i mirar una mica més enllà de la clàssica nit de festa. Pensar que els equipaments (tots!) de la ciutat poden ser més versàtils i en l’espai públic com a motor de propostes i iniciatives juvenils. L’oci és tot allò que pot passar durant el nostre temps lliure i, des del servei de joventut, volem procurar que aflorin propostes de tota mena. Que siguin els mateixos joves organitzats qui plantegi un nou programa d’oci per a la ciutat.

MARCO SIMARRO és regidor (CUP-PC) de Participació, Barris i Joventut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑