«Calen ments sanes, i cossos, també» és l’opinió de Robert Savé

Les notícies bones o dolentes és important rebre-les, les notícies falses no.

En aquest punt és clau saber distingir entre una notícia i una mentida sense cap mena de restricció, i això passa inexorablement pels coneixements, per la cultura, per la socialització i el debat d’idees que aquesta permet i ajuda a generar.

És clau llegir, ja que ens obre la possibilitat de conèixer pensaments i maneres d’entendre’ls i concretar-los en accions de persones allunyades en l’espai i el temps.

Estem en moments complicats ja que la pandèmia, el canvi climàtic, la crisi econòmica, la restricció de llibertats o les migracions ens fan fins i tot dubtar del que ens expliquen, veiem i pensem de tots aquests problemes, associats a l’anomenat canvi global.

Escoltar, llegir o veure els mitjans de comunicació és, malauradament, cada cop més similar als “partes” d’un exèrcit, les orientacions d’una religió o les normes d’un partit d’entre altres. És a dir, mitges veritats, informacions esbiaixades…. i molt important, impossibilitat de debat i contrast real. Aleshores, perquè no anem a les fonts i ens generem la nostra pròpia informació, que a més aleshores és formació i per intercanviable i modificable, generalment en positiu, amb la dels altres?

Recuperem els ateneus, les biblioteques, els cafès, les tertúlies i anem deixant a banda els pregoners de sempre.

La cultura, la formació, el coneixement ens fa i farà més lliures, solidaris, justos, iguals i ,en les circumstàncies que ens envolten, més resilients.

La salut és tenir un cos i la ment sans, una sola de les dues, genera malaltia individual i social, i en els temps que corren, ens cal estar ben actives, reactives i funcionals.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑