Moció sobre la sentència del 25% del TSJC i en defensa del català i la immersió linguística

Aquesta tarda, la CUP-PC presentem al ple de desembre una moció en defensa del model educatiu de Catalunya així com de la llengua catalana davant els últims atacs judicials.

El passat 23 de novembre, el Tribunal Suprem no va admetre el recurs de cassació de la Generalitat contra una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que imposa que un 25% de les hores lectives a l’educació catalana han de ser en castellà. Aquesta decisió suposa un nou atac al català i al model de la immersió lingüística. Amb la voluntat de donar una resposta des de Sant Cugat, hem presentat amb Junts per Sant Cugat una moció al ple municipal expressant el nostre rebuig a la sentència i el nostre suport al model educatiu català a i a la llengua, exhortant a les administracions competents a prendre mesures per defensar-los.

La immersió lingüística és un model amb un gran consens social que històricament ha estat al servei de la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, i una decisió com aquesta no només atempta contra totes aquestes victòries, sinó que també insisteix en el procés de retrocés del català, una de les nostres potes elementals com a nació.

Si ho volem evitar, és necessària una resposta des de tots els àmbits de la societat. Amb un compromís actiu des del carrer per mantenir viu el català, però també des de les institucions cal mostrar-se ferms i no plegar-se a les imposicions de l’estat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑