«L’EMD de Valldoreix a Antifrau» és l’opinió de Ferran Margineda

Diumenge passat vaig endegar un tràmit a l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) per demanar que s’investiguin certes actuacions irregulars a l’EMD de Valldoreix.No és gens agradable emprendre una acció com aquesta ni un se sent a gust fent-ho. Però per la responsabilitat assumida i per respecte al conjunt de la ciutadania, vaig haver de fer l’exercici de separar la mirada personal en vers molts dels seus membres, de la transcendència institucional que tot plegat pot comportar.

Ho he tirat endavant, després de tenir el document a punt des de fa dies, pensant molt en el vessant humà de qui pot afectar i esperant que si l’OAC confirma les suposades irregularitats, les conseqüències derivades no siguin desproporcionades. Però també sabent que si realment hi ha alguna praxi reprovable, aquesta no pot tenir continuïtat per la meva omissió.

No soc d’aquelles persones que prioritzen accions per obtenir només rèdits polítics, a la recerca de repercussió o simplement per esclafar el meu adversari polític. Per això mateix, després de fer la tramesa a l’OAC, vam creure que no faríem roda de premsa i escriuria aquest article d’opinió per a qui segueixi l’actualitat política de Valldoreix, n’estigui al cas.

La idea de la moció d’urgència presentada al ple de Valldoreix de novembre, on explicava una part dels fets duts a l’OAC, vaig pensar-la com a una alternativa de baixa intensitat, a dur el cas a antifrau. Pretenia ser una via de sortida que pogués fer passar al govern de l’EMD, certa dosi de vergonya i no anar més enllà. Però mentre explicava la moció i llegia els atesos, m’adonava que estava explicant públicament, pràctiques irregulars que, si no eren acompanyades d’una posterior instància per ser investigades, jo també actuava de forma irregular.

A la sala de plens era conscient que més enllà dels responsables polítics del govern, el nou secretari interventor, era el primer damnificat col·lateral, en haver-se incorporat al càrrec recentment i amb el cacau muntat. Aquest fet em feia dubtar per no voler desgastar al nouvingut, responsable de posar ordre als vuit mesos de caos administratiu. Però no actuar, podia representar deixar impunes accions on calia dilucidar quina legalitat tenien, deixant la porta oberta a què, per possibles circumstàncies canviants, poguessin tornar a succeir.

Voldria afegir que lamento que per fer aquest pas no hagi tingut al meu costat a la resta de partits de l’oposició.

D’altra banda, em sento molt satisfet de tenir els suports d’associacions veïnals, com els Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix o Gent per Valldoreix, que han sotasignat la sol·licitud d’investigació a l’OAC i m’han donat el seu suport explícit, com per descomptat, ha fet sempre l’assemblea de la CUP.

FERRAN MARGINEDA és vocal de la CUP a l’EMD de Valldoreix

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑