«Ser valents en la garantia de drets i contra el racisme» és l’opinió de Núria Gibert

És un fet, la situació de vulnerabilitat en la que es troben les persones amb situació administrativa no regularitzada, “sense papers” que se’n diu col·loquialment, és immensa.

A més de la fragilitat de migrar a un altre país i els motius que ho motiven s’hi ha de sumar una vulnerabilitat social per desconeixement de la societat enfronten la situació d’aquestes persones. Situacions i drets desconeguts, isolats, esborrats, silenciats.

Som molts els que imaginem unes administracions al servei de les persones, independentment d’origen, sexe, edat i molt menys papers documentals. Les persones són i han de ser el centre de l’ocupació i preocupació de les polítiques públiques.

Des que soc tinenta d’alcaldia de Drets Socials, he vist no poques vegades com els circuits que teníem eren insuficients per a persones o famílies en aquesta situació. Com ens havia de caure la cara de vergonya per ser l’últim graó d’un sistema discriminatori i racista que li havia de dir a la família a la que desnonaven que no podien optar al circuit d’emergència.

A Sant Cugat això s’ha acabat. Han calgut molts mesos i una feina de cerca de la possibilitat legal, però ho hem aconseguit i d’aquí ja no ens mourem. El reglament aprovat al passat ple eixampla mires i drets en l’àmbit de l’emergència habitacional. A més dels criteris de vulnerabilitat ja establerts s’hi sumen les dones que pateixen situacions de violència masclista i ja no es discriminarà per situació administrativa. Ara més que mai, que creixen discursos d’odi amarats d’ignorància i violència cal arrapar-se a les conviccions, defensar-les i materialitzar-les amb canvis com aquest.

Som conscients que som dels primers ajuntaments a fer aquest pas i animem a la resta de municipis a sumar-se a no ser l’últim graó d’un sistema injust sinó la primera trinxera de dignitat i de drets. A això hem vingut.

NÚRIA GIBERT és portaveu de la CUP-PC i tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑