«La importància d’una aigua pública» és l’opinió de Lourdes Llorente

Recentment hem viscut un nou episodi en la lluita per aconseguir la gestió pública de l’aigua a Sant Cugat. El dilluns 31 de maig vam ser presents a Terrassa junt amb quaranta representants més del món local d’arreu de Catalunya per fer un front comú contra l’atac dels operadors privats envers els ajuntaments que hem decidit recuperar el control de l’aigua. Empreses amb beneficis multimilionaris com Agbar s’han dedicat a bloquejar l’activitat de l’administració amb contenciosos i querelles,  no només per torpedinar la nostra feina, sinó també por per evitar que altres pobles i ciutats prenguin la mateixa decisió que nosaltres a través de l’estratègia de a por i la intimidació.  

Podria dir que és una decisió que em sorprèn, però a aquestes alçades la veritat és que hi ha poques coses que t’agafin de nou. Tots sabem com funcionen les coses en aquest sistema, i per a mostra un botó: la mateixa Agbar va formar entre 2012 i 2015 als jutges en matèria d’aigües en el marc d’un conveni absolutament irregular signat el 2011 entre la Fundació AGBAR i el Consejo General del Poder Judicial. La mateixa empresa que entre 2008 i 2013 va donar 895.00€ a CDC mentre l’alcalde Trias creava una empresa mixta a dit amb AGBAR a l’AMB. És a dir, hem tingut a una de les grans corporacions de l’estat ensenyant al poder judicial com ha d’actuar respecte als seus interessos econòmics. Qui ho hagués dit?

A la CUP tenim molt clar que no ens podem fer enrere. En un context de crisi com l’actual, és més important que mai assolir la municipalització de l’aigua perquè la gestió d’aquesta sigui plenament pública. I no només perquè aquesta garanteix una major protecció dels drets bàsics, sinó també perquè en contra dels tòpics liberals, s’ha demostrat que és clarament més eficient que la privada.

Perquè cal una gestió eficient de l’aigua, en tant que estem parlant dels nostres propis recursos, els recursos de totes, i per tant s’han de posar a disposició i control del poble. I és que quan parlem de sobirania, estem parlant precisament de coses com aquestes. Que siguem nosaltres mateixes les que decidim sobre com volem gestionar tot allò que afecta les nostres vides, i no homes de negre des dels despatxos de l’Ibex.

LOURDES LLORENTE ÉS TINENTA D’ALCALDIA DE LA CUP DE TRANSPARÈNCIA, BON GOVERN I MUNICIPALITZACIONS

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑