Publicades les dades sobre inclusió a Sant Cugat

El passat dimecres 22 de juliol, vam presentar el Baròmetre Inclusiu de Sant Cugat 2020, encarregat per l’ajuntament a l’empresa Neòpolis, que aprofundeix en la realitat de les veïnes de la ciutat per conèixer millor les seves problemàtiques. Així mateix,  també ens ajuda a fugir dels tòpics que ens presenten Sant Cugat com un municipi idíl·lic on els problemes que pateix la resta del país no arriben. Cal recordar que a diferència d’aquest cop l’últim baròmetre, elaborat el 2017, no es va publicar i va quedar guardat en un calaix perquè la realitat que mostrava era massa incòmode per a alguns.

I és que els que ens mostra el Baròmetre no té res a veure. Les dades parlen d’un Sant Cugat en què el 49,7% de la ciutadania té problemes per pagar l’habitatge, cosa que no sorprèn veient que el lloguer és 328€ més car que la mitjana catalana. I ens parlen també d’un Sant Cugat amb un 18,4% d’exclusió i que està per sobre de la mitjana catalana pel que fa a famílies amb molts problemes per arribar a finals de mes.

Són dades molt preocupants, sobretot en temps de pandèmia. Però també cal denunciar que si hem arribat a aquesta situació no és només a causa de la crisi. La situació actual és el resultat de dècades d’una política elitista que ha fomentat una ciutat per a rics deixant de banda a les gent treballadora que no es pot permetre pagar un lloguer o hipoteca desmesurats

La CUP Sant Cugat som conscients que davant d’aquesta situació, no ens podem quedar de braços creuats, i per això seguirem treballant per revertir aquesta situació i acabar amb aquesta desigualtat creixent a Sant Cugat. I ho farem utilitzant totes les eines que tenim al nostre abast, com poden ser el foment de més habitatge públic. Volem posar en valor la gran tasca dels serveis socials, amb la Tinent d’Alcaldia Núria Gibert al capdavant, així com també la de col·lectius del moviment popular com el Sindicat de Llogateres, aturant desnonaments i fent front des d’una altre banda a aquestes mateixes problemàtiques.

Núria Gibert: “aquestes dades confirmen una vegada més el greu problema d’habitatge que s’arrossega des de fa anys en aquesta ciutat. Un problema, a més, que ara s’ha agreujat en bona part pels efectes de la pandèmia i pel conseqüent increment de la situació de pobresa. Hem de fer front amb accions reals aquesta situació de clara vulnerabilitat social i per això, des del primer moment, hem enfortit les polítiques socials i les hem posat al centre de l’actuació municipal”. 

Sabem que són temps durs, i que els que ve no serà més fàcil, però no renunciarem a construir un Sant Cugat per a tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑