Neix l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP)

Sant Cugat forma part de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública, que neix amb la voluntat d’impulsar la titularitat i la gestió pública de les xarxes de distribució d’energia elèctrica i per garantir un model energètic sostenible i a l’abast de tothom.

L’empresa Endesa, per exemple, ha guanyat el darrer 2020, en plena crisi sanitària i confinament, 1394 milions d’euros a costa de les necessitats dels ciutadans. Aquesta quantitat s’ha multiplicat per vuit respecte l’any anterior, dada que demostra que la crisi enriqueix a uns pocs mentre precaritza a la majoria.

Un total de 74 municipis i 4 entitats integrem ja aquesta nova associació que es va constituir el dimarts dia 23 de febrer ii que presideix la ciutat de Terrassa. Es van desenvolupar els treballs preparatoris per a la seva creació el passat any.

La CUP des de l’Ajuntament de Sant Cugat seguim treballant per protegir el medi, la salut i la qualitat de vida. I per a aconseguir-ho, és vital un model de país que garanteixi els drets humans. Les xarxes entre ciutats ens permeten treballar plegats i intercanviar coneixements, donar-nos suport mutu, interactuar conjuntament amb administracions.

Aquests pla de treball s’emmarca dins dels principals objectius i finalitats de l’AMEP, com són difondre i promoure la titularitat i gestió públiques de l’energia elèctrica, desenvolupar accions per impulsar una transició cap a un model energètic just, democràtic i sostenible, i interactuar conjuntament amb administracions i altres organitzacions

Els municipis i entitats participants contribuirem amb quotes ordinàries, fixades en funció del nombre d’habitants, i que oscil·laran entre un mínim de 150 euros i un màxim de 15.000 euros, per a poder posar en marxa un marc de treball, de col·laboració i debat amb els municipis, itzant jornades, seminaris i cursos, debats tècnic, investigació i recerca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑