“Perquè’s” és l’opinió de Robert Savé

Els recursos són i seran finits, així com els diners, la seva derivada, per tant treure d’un lloc per posar-ho en un altre, és interessant, però no sempre just, ni equitatiu…a vegades ni tan sols funcional.

Es poden tenir més recursos a l’abast de la gestió, recaptant més i/o gastar menys, generalment el desitjable és una barreja d’ambdós, desenvolupada i gestionada amb sentit comú.

Així, volem generar un altra manera de fer, on la responsabilitat compartida sigui una eina per obtenir una vida millor per tothom, tant pels beneficis directes que se’n deriven (més recursos econòmics pel balanç ingrés/despesa), com pels indirectes (socialització, adaptació i mitigació al canvi climàtic, educació col·laborativa, salut física i psíquica…)?

D’entre els primers, per què no es redueix la il·luminació pública i es controla la privada, per generar un Sant Cugat amb menys contaminació lumínica i més estrelles, és a dir, amb menys despesa energètica i petjada de carboni?

Per què no som responsables de la vorera de davant de casa, de la seva neteja? Amb el que es redueixen les despeses de personal i energia.

Entre els indirectes, per què no gestionem les moltes rieres que hi ha al municipi?

Per què no s’ofereixen voluntaris en horaris concrets situats en el mobiliari esportiu urbà que hi ha distribuït arreu del municipi i així alliberem instal·lacions esportives i s’amplia la franja horària per fer arribar l’esport a la població?

Per què no pensem i/o formem en la idea que el municipi són totes i tots i per tant les iniciatives de millora cal que siguin transversals, implicant a tothom.

No hi ha una solució, hi ha moltes, podem tenir més de 90.000 problemes, però segur que tenim més de 90.000 solucions.

Robert Savé és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑