«D’allò que els ulls no veuen, el cor no en dol» és l’opinió d’Ignasi Bea

Intento ser comprensiu, però no me’n surto, la veritat. Què carai pot fer que en la reunió mensual de l’Ajuntament on es tracta, entre altres, el tema dels serveis socials, no se’ns informi que hi ha un desnonament el dia següent? Si hem de fer cas del que sabíem fins llavors, a la smart city no hi ha desnonaments. Fins que, de sobte i per pura casualitat mentre camines pel carrer, veus com fan fora de casa uns veïns. Aleshores, demanes explicacions i t’assabentes que aquest any hi ha hagut i hi haurà desnonaments a la nostra ciutat. Per què carai, si el govern en té constància, no se’ns explica?

D’allò que els ulls no veuen, el cor no en dol, que diu la dita. Ojos que no ven, corazón que no siente, en castellà. I, de la mateixa manera que aviat farà dos anys que als observatoris de la ciutadania no es pregunta pels indicadors econòmics, fins que no apretes tampoc s’informa dels desnonaments. Potser el fet que, des de l’esclat de la crisi i de manera sostinguda, un percentatge gens menyspreable de santcugatencs (al voltant del 17%) passés dificultats per pagar l’habitatge, la llum, l’aigua o el gas hi té alguna cosa a veure. Potser que un de cada quatre tingués problemes per arribar a final de mes que un de cada tres no pogués estalviar ni un euro hi tenen a veure. I ho dic en pretèrit perquè fa dos anys que les preguntes sobre aquests temes van desaparèixer de l’observatori sociològic que encarreguem des de l’Ajuntament i, òbviament, paguem entre tots i totes.

Cal dir que, quan es va debatre al ple si es tornava a preguntar per les qüestions econòmiques, la votació en contra per part de l’equip de govern es va fonamentar en el fet que treballaven en el baròmetre de la inclusió, que aviat serà presentat i, segons se’ns va explicar, comptarà amb una trentena de preguntes al respecte. El tema és que una cosa no treia l’altre, i, amb la conya, haurem estat dos anys sense dades.

Potser són coses nostres, que som una colla de rojos aixafaguitarres que sempre agafem el rave per les fulles i no sabem veure les bondats de la nostra ciutat. Sabeu, però, per quines coses sempre ha preguntat l’observatori durant aquest dos anys de silenci sobre l’economia dels santcugatencs? Pel nivell de coneixement de l’alcaldessa i la valoració tant d’ella com del govern municipal. Qüestió de prioritats.

IGNASI BEA és regidor de la CUP-PC
Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑