Moció alternativa per tal d’incrementar el número d’escoles bressol públiqes

  • Sant Cugat del Vallès disposa de 8 escoles bressol de titularitat municipal, on s’imparteix l’educació infantil de primer cicle, etapa educativa no obligatòria que va dels 4 mesos als 3 anys. Cada any hi ha més demanda que oferta i per tant, nombrosos infants no aconsegueixen plaça en alguna d’aquestes escoles bressol municipals.
  • Així mateix, aquest plenari ha declarat en diverses ocasions el compromís per la igualtat d’oportunitats i en especial la transversalitat en la mirada feminista a totes les polítiques públiques, com així ho indicava el darrer Pla d’Igualtat o la Moció per a la elaboració dels pressupostos amb perspectiva de gènere.
  • Amb tot, la municipalització, i per tant la prestació d’aquest servei de forma directa signifiquen una coresponsabilització amb les polítiques d’igualtat i la qualitat de vida, tenint en compte que la seva no contemplació ni subvenció des d’alters administracions, deixa a la voluntat de cada ajuntament de resignificar les polítiques de cures i assumir-les com una responsabilitat col.lectiva.

Per tot això, el Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular-PC propsa al Ple de l’Ajuntament ladopció del següent, ACORD

PRIMER.-Instar al Govern Municipal a augmentar l’actual número d’escoles bressol públiques, garantint-ne el bon servei i la universalitat del dret a la cura.

SEGON.-Fer aquest increment de forma exponencial i en base la planificació  actual de matrícules.

Pots consultar la moció al següent enllaç:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑