«Bones notícies» és l’opinió de Núria Gibert

Sant Cugat té protocol contra les violències masclistes en espais d’oci. La CUP, ho vam proposar fa un any i aquesta Festa major l’ajuntament l’implementa per primer cop. És cert que no és el primer, a les alternatives ja fa anys que apliquen el seu i el perfeccionen amb l’experiència. Aquest any a més, han decidit compartir-lo amb les altres places que si volguessin adherir.

És cert que no va ser de mutu propi, sinó una mica per mimesi amb les altres ciutats, una mica, perquè el clam social empenyia a emprendre accions concretes contra l’aberració dels abusos i les agressions contra les dones. La maleïda manada com a paradigma de com la societat mirava cap a un altre cantó. També és cert, que el desitjable per a un bon protocol, és treballar-lo des de baix i conjuntament durant mesos amb aquells qui l’han d’implementar; les associacions, els organitzadors d’activitats, per anar guanyant col·lectivament consensos, per partir tots del mateix punt. No ha estat el cas. Però en tot cas, és una bona notícia. I al capdavall, no em sembla gens malament aquesta dialèctica moviments socials-administració. Penso, que sort que hi ha dels moviments que avancen sensé corsés ni burocràcies, i que fan reflexionar i tensen a les administracions per a què avancin. La protesta, la proposta, fins i tot l’alternativa haurien de ser tresors pels qui governen.

Aquest any, tindrem diversos protocols, i tots amb un fi comú: defensar el dret a les dones a gaudir de l’espai públic, en comunitat, a defensar-nos amb sororitat i a analitzar què són les relacions sanes i què són les relacions abusives. Perquè durant la festa, també ens hi va la vida, i ens volem vives i amb vides dignes. Celebrem doncs, aquesta setmana que hem avançat cap aquí i tinguem totes una bona i lliure festa major.

 

NÚRIA GIBERT és la portaveu del grup municipal de la CUP-PC a l’Ajuntament de Sant Cugat.
Aquesta columna apareix primer al TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑