Moció per a garantir l’empadronament a persones en situació de vulnerabilitat

El padró és el registre que permet conèixer la realitat estadística però també social del municipi, planificar actuacions futures i determinar l’assignació dels recursos locals. Però sobretot és la porta per accedir a drets i serveis bàsics com l’accés al sistema sanitari, al sistema educatiu o la possibilitat de regularitzar la condició administrativa. És per aquest motiu que per a evitar condicions de vulnerabilitat a persones que resideixen al municipi, facilitar la inscripció al padró esdevé una peça clau.

Per això proposem:

Primer:  informar, facilitar i promoure l’accés al padró i l’emissió dels certificats que hi van associats, atenent al que disposa la legalitat vigent.

Segon: Descartar l’ús del padró com una eina per a combatre situacions de sobreocupació, de control del parc d’habitatge o altres polítiques en l’àmbit de l’habitatge i l’urbanisme. En aquests casos s’empraran els processos i les actuacions d’inspecció que contempla la llei 18/2007 de 28 de desembre, del dret d’habitatge. Si en el moment de l’empadronament es suscita la sospita d’un ús anòmal de l’habitatge, des del padró es derivarà a l’àrea d’habitatge perquè s’actuï  en consonància.

Tercer:  Comprometre’s a que les tasques de Reconeixement de Domicili amb les quals l’Ajuntament certifica que la persona que opta a l’empadronament resideix efectivament al municipi, seran efectuades per personal propi,com poden ser els agents cívics, però mai per agents de la policia municipal, deslligant el padró de qualsevol altre tema relacionat amb la seguretat ciutadana.

Quart:  Acceptar registres consulars i en el seu defecte actes notarials per acreditar la personalitat en els casos de manca absoluta de documentació (passaport, NIE ).

Cinquè: Determinar el número de persones que no tenen garantits els seus drets perquè no existeixen administrativament

Sisè:  Comunicar aquests acords a les entitats socials de Sant Cugat, al Síndic de Greuges de Sant Cugat, al govern de la Generalitat i al govern de l’estat.

Pots consultar la moció sencera en el següent enllaç:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑