«El negoci de l’aigua» és l’opinió de Jordi López

Durant aquesta legislatura, hem preguntat diverses vegades al govern, ja sigui en comissions informatives, a la comissió per l’estudi de la municipalització del servei d’abastament de l’aigua, en sessió ordinària del ple de l’Ajuntament, sobre els diners que es gasta Sorea en publicitat i/o en patrocinis a la nostra ciutat.

La resposta sempre ha estat la mateixa, “aquestes dades ja us les farem arribar que ara mateix no les tenim”. I així van passant els mesos i l’opacitat sobre les activitats d’aquesta empresa a la nostra ciutat, es va fent cada vegada més gran. Potser estaran tapant-se les vergonyes?

No podem oblidar que Sorea és una filial d’AGBAR, que a la vegada està integrada a la multinacional SUEZ, una de les empreses privades més importants en el control dels recursos hídrics al món.

Resulta que una investigació d’anticorrupció, va descobrir que AGBAR (de la qual, Sorea en forma part) era una de les empreses que suposadament hauria fet pagaments per un total de gairebé 900.000 euros, relacionats amb el 3% a la fundació CatDem entre el 2008 i el 2012 a través de les societats mercantils que conformen AGBAR.

A banda dels suposats pagaments, també trobem el que s’anomenen les portes giratòries, on podem veure que els vincles entre formacions polítiques com CDC i el PSC per exemple amb aquestes empreses, ha estat habituals, així doncs, hem vist com en diferents etapes, dirigents d’aquests dos partits han acabat ocupant càrrecs importants dintre dels consells d’aquestes empreses.

Potser va sent hora d’acabar amb el negoci que s’està fent amb l’aigua, que és un bé comú, i treballar per una gestió pública sota el control ciutadà.

 

JORDI LÓPEZ és militant de la CUP Sant Cugat
Aquesta columna apareix primer a TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑