Nota de premsa davant l’anunci d’un curs de formació per aprendre a invertir en Borsa promogut i publicitat per l’Ajuntament de Sant Cugat.

Des de la CUP-PC volem mostrar la nostra estupefacció davant aquest curs promogut i organitzat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament conjuntament.

No entenem com dues administracions públiques fomenten l’aprenentatge de l’economia especulativa, com un element de formació. Essent aquest tipus d’economia, la responsable de l’empobriment de la classe treballadora, ha estafat a milers de persones, està completament fora de control i exerceix un efecte prominent en les condicions de vida.

L’administració, que hauria de vetllar pels drets dels seus veïns, que hauria de promoure economia productiva i arrelada al territori, que reverteixi en la ciutat no es pot permetre flirtejar amb aquestes pràctiques tant nocives, per esteses que estiguin.

És sabut que l’economia especulativa ha arribat a dimensions inimaginables. La gran complexitat del sistema financer juntament a les successives desregularitzacions, des dels 80 fan que estigui fora de control i tingui per tant incontrolables conseqüències sobre la vida de tothom.

Algunes d’aquestes devastadores conseqüències les coneixem bé; l’última crisi que es va originar el 2008, i que va deixar a milers de persones sense feina, sense casa, amb deutes i a més amb menys serveis públics i retallades, mentre veia com els govern de l’estat governava pels bancs i els pagava la gresca del joc de l’especulació.

Un altre efecte, amb el seu conseqüent empobriment i saqueig de les classes treballadores, ha estat la coneguda «estafa de les preferents», el producte financer més tòxic per a particulars des de principis de segle, distribuït de manera contumaç quan la crisi global ja afectava la gairebé totalitat de les caixes d’estalvi i que va deixar a milers de persones sense els seus estalvis .

Des de la CUP-PC hem denunciat i seguirem denunciant el segrest de la democràcia per part d’organismes supranacionals que representen els interessos dels mercats financers i no dels pobles , per exemple el que fa la Troika amb Europa, essent aquests els que imposen governs i les mesures que s’han d’adoptar per sobre de parlaments i dels organismes escollits per cada país. Avui, els serveis públics, els recursos naturals i els béns comuns de la humanitat són els béns cobdiciats per aquests poders financers, que els converteixen en actius amb els que poder especular en el mercat financer mundial, de manera que el saqueig arribarà a tot arreu: no només la salut, l’educació, l’habitatge o les pensions, també els aliments, l’aigua, l’energia, o qui sap… l’aire.

Exigim que es retiri aquest curs de la cartera de serveis i formacions de l’Ajuntament de Sant Cugat de forma imminent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑