NdP | Demanem que s’aturi immediatament el canvi de model de conveni entre centres escolars i les AFA, que hauran de gestionar els extraescolars

Davant de l’anunci del regidor d’esports Eloi Rovira al passat Consell Sectorial d’Esports de la voluntat de tancar un nou conveni amb els centres escolars i les AFAs, que permetin que aquests dos agents contractin els tècnics esportius de les activitats extraescolars, al·legant que aquest canvi ve motivat per un canvi normatiu des de la CUP volem manifestar el següent:

  • Denunciem que no se’ns ha contestat a l’informe jurídic requerit en relació quin són els paràmetres legals que  han canviat, què diu la nova normativa i perquè impedeix que l’ajuntament n’assumeixi la gestió.
  • No té cap justificació que aquest canvi no s’hagi explicat i debatut en cap dels òrgans sectorials pertinents.
  • No entenem perquè tampoc s’ha explicat a les forces representades al Ple aquest canvi de model dràstic en el servei d’esport ni en Comissions Informatives ni en cap altre espai.
  • No compartim aquesta manera de fer. Opaca amb la informació i gens deliberativa, que no pretén incloure els principals actors d’aquestes decisions sinó fer-los assentir a misses dites. Pensem que és una falta de respecte i de professionalitat; tenir por a la discrepància i al debat empobreix la participació i en buida el contingut a la paraula: no és més participatiu aquell qui té molts òrgans sinó aquell qui se’ls creu de debò i els fa partícips de les decisions importants.
  • No creiem que siguin les AFAs qui hagin de garantir la universalitat de l’accés a l’esport entre tots els infants, sinó l’Ajuntament i tampoc sobrecarregar-les amb funcions tant específiques com l’atorgament de beques, certificar els coneixements dels tècnics, aplicar la tarifació social, etc…, no per incapacitat, sinó perquè és una estructura que es nodreix de treball voluntari a la qual no se li pot exigir unes responsabilitats que són de l’administració.

Per això demanem que s’aturi immediatament el canvi de model fins a que els grups de l’oposició tinguem com és preceptiu tota la informació i es donin les garanties pel debat necessari  sobre el model que es mereixen els infants de Sant Cugat.

A Sant Cugat del Vallès, 5 d’abril de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑