Moció per a l’actualització del fons de Patrimoni Sòl i Habitatge

Per aquest proper del mes d’abril, la CUP-PC presentem una moció per a l’ACTUALITZACIÓ DEL FONS PATRIMONI DEL SÒL I HABITATGE.

El Fons de Patrimoni Sòl i Habitatge (FPSH) és un fons que certs ajuntaments, com en el cas del de Sant Cugat, han de reservar per a ser utilitzat per l’adquisició i urbanització del sòl destinat a habitatges de protecció pública, a la conservació i rehabilitació dels béns propis del patrimoni o a la construcció de sistemes urbanístics de titularitat pública.

Aquest fons, que s’hauria nodrit inicialment amb una aportació percentual de totes les operacions privades de promoció immobiliària que es realitzessin dins el terme municipal, té una clara vocació redistributiva i social, donant l’oportunitat als municipis d’incidir directament en el valor del mercat del sòl i possibilitar als seus ciutadans l’accés a un habitatge digne i de qualitat.

Un cop demanat a Alcaldia i Gerència un informe jurídic sobre naturalesa i funcionament, aquest últim ens va respondre que no s’arriba a discernir en aquesta informació, el compliment de les directrius esmentades ni el fi d’aquests recursos, com tampoc hi consten projectes de despeses amb finançament afectat atès que els ingressos del PMSH.

Preguntat també a la Sindicatura de Comptes de Catalunya, aquesta ens va remetre en el global de l’informe elaborat el 2008 en el marc de la fiscalització dels municipis de l’àrea metropolitana, i es resol unes conclusions en referència l’ús i administració del Fons per part de l’Ajuntament de Sant Cugat que podeu consultar en cos de la moció.

Per tot això la CUP-PC demana que s’acordi en el ple de Sant Cugat que es demani un informe a la Sindicatura de Comptes per actualitzar l’ús dels recursos i el seguiment del FPSH, posar al dia tots els aspectes pendents de materialització del Fons de Patrimoni Sòl i Habitatge per tal que el fons sigui eficient a l’efecte pel qual va ser creat, entre altres acords.

Podeu consultar la moció en aquest enllaç: MOCIÓ PATRIMONI SÓL ABRIL 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑