Moció per incorporar noves mesures per garantir la seguretat de les dones a l’espai públic a la nit, mitjançant la implementació de la parada a demanda per a les usuàries als autobusos públics del municipi

En el marc d’aprofundir en les polítiques feministes que aconsegueixen afavorir un Sant Cugat més inclusiu i igualitari per a totes les persones -amb especial èmfasi en les dones-, es proposa que la Regidoria de Mobilitat incorpori noves mesures que garanteixen la seguretat de les dones en l’Espai Públic durant la nit i l’associat al gaudiment ple i segur de l’oci/treball nocturn.

Es tracta, doncs, de permetre que les dones que ho sol·licitin puguin baixar del bus en un punt intermedi entre dues parades oficials, si això possibilita una reducció de la distància de carrers que hauran de caminar soles fins a arribar al seu destí.

La proposta té per objectiu evitar al màxim els punts de l’espai públic que són percebuts com a insegurs per les dones, especialment si els perceben com a afavoridors de possibles agressions sexuals (ja sigui per carrers amb una mala il·luminació provinent de la falta de fanals o d’un ús d’escassa potència lumínica; indrets inhòspits, carrerons d’escassa concurrència, poca visibilitat en un carrer i creació de pantalles visuals, dificultat d’accés…)

Podeu consultar la moció en AQUEST ENLLAÇ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑