Aprovació de la moció institucional per iniciar un procés amb l’objectiu d’incrementar l’ús del programari lliure a tots els àmbits de l’administració municipal.

Aquest darrer ple de novembre es va aprovar una moció institucional, que demanava iniciar un procés amb l’objectiu d’incrementar l’ús del programari lliure a tots els àmbits de l’administració municipal.

Des del grup municipal de la CUP-PC, volem agrair a la resta de forces polítiques, que hagin recolzat aquesta iniciativa, però sobretot volem agrair al Partit Pirata la seva proposta, que neix de l’acord electoral al que vam arribar les dues formacions per la legislatura actual.

Aquesta moció, que el ple anterior vam proposar la CUP-PC i que la vam deixar sobre la taula a petició d’altres partits, que ens van demanar poder fer les seves aportacions, presentava un acord únic, en que l’Ajuntament es compromet a el següent:

Que l’Ajuntament de Sant Cugat continuï amb el procés  d’incrementar l’ús del programari lliure a l’administració local, sempre que la solució global sigui beneficiosa per al rendiment tècnic i econòmic, elaborant un full de ruta que permeti anar valorant la situació i calendaritzar els passos a seguir.

Algunes de les actuacions que hauria d’incloure aquest full de ruta són:

  • Estudiar què han fet altres ajuntaments i administracions públiques en matèria de promoció i ús de programari lliure. Analitzar les seves “lliçons apreses”.
  • Fer un estudi de les solucions obertes reutilitzables desenvolupades per altres administracions.
  • Analitzar l’inventari dels sistemes d’informació existents i de les aplicacions associades indicant proveïdor, cost del manteniment de la llicència i d’explotació del sistema i data de finalització del contracte i avaluar la idoneïtat d’introduir quan s’escauigui solucions basades en programari lliure.
  • Realitzar un inventari de les bases de dades de l’Ajuntament, especialment les que contenen dades sensibles, així com indicar-ne les característiques del motor. (L’inventari actualitzat de bases de dades, a més a més de ser un requeriment de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de caràcter personal (LOPD), permetrà valorar quines dades de què disposa l’Ajuntament podrien facilitar projectes de BIG DATA i quines poden ser utilitzades en projectes d’Open Data, així com detectar redundàncies.
  • Facilitar als tècnics de les tecnologies de la informació de l’Ajuntament l’accés a eines i programari lliure, possibilitant un major coneixement i facilitar així la incorporació d’aquestes tecnologies.
  • Aprofundir en la col·laboració existent amb altres ajuntaments i administracions supramunicipals amb l’objectiu de compartir solucions o projectes, amb l’objectiu d’avaluar si es poden abaratir els costos.
  • Avaluar la possibilitat d’establir com a clàusula de mèrit la utilització, el desenvolupament, la distribució i la difusió de programari lliure en català en les contractacions, convenis de col·laboració i subvencions en l’àmbit de les noves tecnologies en aquells projectes on el cost de les llicències sigui rellevant davant dels costos d’explotació i/o desenvolupament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑