Apoderem-nos! Fem transparent el #21D

La CUP obre aquest formulari perquè totes aquelles persones que desitgeu donar-nos un cop de mà com apoderades en la jornada electoral del 21 de desembre, pugueu inscriure-us-hi i facilitar-nos la recopilació de dades, així com vetllar per a que la jornada electoral transcorri dins la normalitat i neutralitat desitjable.

La inscripció requereix tenir disponibilitat durant tota la jornada del 21D i acceptar les polítiques de coordinació que s’acabin establint.

Des de la CUP ens encarregarem de transmetre la formació i instruccions necessàries. igualment ens reservem el dret a acceptar o denegar les peticions que ens acabin arribant.

El termini d’inscripció s’acabarà el proper 10 de desembre a les 23:59.

Per inscriure-us cal que ompliu aquest formulari
Formulari inscripció d’apoderades 

La funció de les apoderades és representar de forma voluntària a la CUP-CC per vetllar pel bon compliment i transparència de les eleccions del 21D.


Recordem que per ser apoderades totes les persones majors d’edat, en ple ús dels seus drets civils i polítics, és a dir, que no tinguin una sentencia ferma condemnatòria amb penes privatives de drets establerts a l’art. 39 i següents del Codi Penal (Inhabilitacions càrrec públic, prohibició dret de sufragi,…).

Els ciutadans estrangers residents a Catalunya que no tinguin la nacionalitat espanyola, podran ser apoderats només quan tinguin la condició d’electors, és a dir, exclusivament a les eleccions municipals i sempre que siguin membres de l’UE o Noruega.

En relació als drets laborals de les apoderades, l’art. 76 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) estableix que les apoderades tenen dret a permís retribuït  i no recuperable durant tota la jornada de votació del 21 Desembre de 2017, donada la seva funció pública. La retribució es calcularà amb la mitjana dels últims 6 mesos.

Per gaudir d’aquest permís és necessari preavisar a l’empresa de forma fefaent i presentar posteriorment la justificació amb la documentació d’apoderada per tal de que la jornada sigui remunerada (art. 37.3º de l’Estatut dels Treballadors). Adjuntem model de comunicació. Recomanem realitzar-ho via correu electrònic o burofax. En cas que es presenti presencialment o per correu electrònic demaneu còpia segellada o justificant de recepció.

Així mateix, aclarir que el permís d’exempció d’assistència a l’empresa de forma retribuïda durant les 5 primeres hores del dia laboral posterior, està exclusivament reservat als membres de la mesa electoral i les interventores, no apoderades.

Per més informació podeu consultar www.juntaelectoralcentral.es.

Properament habilitarem un espai de coordinació i formació per les persones que s’acabin inscrivint.

Per qualsevol comunicació poseu-vos en contacte a través del formulari web o a santcugat@cup.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑