“Consells de Barri, una eina útil?” és la columna d’opinió de Jordi López

També estaria molt bé, que l’equip de govern obri el debat sobre com ha de ser la modificació dels consells de barri a tota la població de Sant Cugat

Fa uns mesos que des del grup municipal de la CUP-PC, vam presentar una moció per obrir un procés de modificació dels consells de barri que hi ha actualment a la nostra ciutat.

Una vegada aprovada aquesta moció en el ple municipal, no podíem quedar-nos parades i vam fer una proposta sobre com han de ser els consells de barri, si més no, des de quin punt de partida ha de començar aquesta modificació.

Personalment entenc que els consell de barri són una bona eina per aconseguir la participació ciutadana en els afers que ens incumbeixen a totes i a tots,  si som capaces de millorar aquestes eines, tindrem la capacitat d’aconseguir l’aprofundiment democràtic que ens permeti decidir sobre aspectes essencials de la vida pública.

A més, és imprescindible que comencem a ajustar els consells de barri amb criteris de caràcter territorial, urbanístic i social, ja que actualment no es té en compte dels diferencies o similituds dels nostres  barris alhora d’ubicar-los en un consell de barri o un altre.

Nosaltres proposem modificar els que hi ha actualment i crear-ne de nous, amb el clar objectiu que cada consell de barri tingui el màxim de similituds internes i això faciliti l’autoorganització de la població.

També estaria molt bé, que l’equip de govern obri el debat sobre com ha de ser la modificació dels consells de barri a tota la població de Sant Cugat, ja que és aquesta la que ha de tenir una millor visió sobre com organitzar-se i sobre quins barris limítrofs, tenen les mateixes o similars característiques, que facilitin la participació, el debat i la presa de decisions dels veïns i veïnes sobre els afers col·lectius.

 

Jordi López és militant de la CUP de Sant Cugat
Aquesta columna d’opinió apareix primer al TOTSantCugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑