“Debat ecologista a Sant Cugat per tractar de Sant Cugat” és l’opinió de Robert Savé

L’ecologisme és el moviment sociopolític que pretén protegir la natura, tota, incloent-hi com no pot esser d’altra manera a l’espècie humana. Aquesta ideologia es sustenta en la teoria, en les bases científiques de l’ecologia.

Al segle passat se l’anomenava moviment verd, amb una clara tendència vers l’esquerra i l’extrema esquerra, el qual ja es història, ja que va esser engolit pels partits de tot l’espectre polític, el qual és una sort quant a visibilitzar el problema mediambiental, però no quant a dissenyar i aplicar les solucions, ja que per uns és cabdal i inqüestionable fer un canvi de model, mentre per altres cal tan sols fer un canvi de metodologia de treball del sistema.

Els primers tenen unes tendències que es podrien definir com revolucionàries i els segons com tecnocràtiques.
El proper dia 21 a Sant Cugat, el Cugatenc i Assemblea pel clima han plantejat, en el context electoral en què ens trobem, una reunió debat respecte la temàtica ecologista a la ciutat de Sant Cugat.

Segur que serà interessant, ja que el debat i la discussió són els primers passos vers la gènesi de solucions i la seva aplicació, i segur també que serà el lloc on apareixeran visions molt diferents respecte de l’ecologisme, oblidant-se en alguns casos, exemples i plantejaments, la seva relació inequívoca amb l’ecologia.

El debat es respecte Sant Cugat, però l’ecologia ens diu que tots els components del planeta estan interrelacionats i, per tant, cal valorar les coses aquí i per aquí, i al mateix temps allà i per enllà.

Temes com la massa forestal, els aliments, l’aigua, l’energia, la mobilitat…, ens afecten i hem d’esser propositius per una millor gestió d’aquests components quotidians; tanmateix, cal fer-ho sempre en base al coneixement científic contrastat, que ha de permetre valorar objectivament la relació entre l’acció proposada i la reacció que aquesta generarà, el seu cost energètic, social i ambiental, la seva perdurabilitat en el temps i extensió en l’espai, per aleshores aplicar el debat de les idees en base a ideologies polítiques.

Només així aquest debat serà profitós, ja que fent-lo en base a supòsits, notícies no contrastades, subjectivitats… l’únic que es promou és soroll i immobilitat.

Desitjo que la reunió es realitzi en base al coneixement i el senti comú junt amb una intensa defensa de les opcions polítiques de cadascú.

Tanmateix, la veritat és el que és encara que es miri a l’inrevés, i tal com diu Facundo Cabral en la seva cançó “jo no soc la llibertat, però si qui la pot provocar”, és a dir l’acció de cadascuna és molt important pel resultat que es vulgui obtenir.

ROBERT SAVÉ és mirasolenc i simpatitzant de la CUP Sant Cugat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑