“Tenim dret a viure a Sant Cugat” és l’opinió de Marco Simarro

Tenim dret a viure a Sant Cugat. I, a vegades, sembla que no sigui ben bé així perquè és una ciutat que s’ha tornat impossible per les butxaques de moltíssimes persones. Difícil trobar pis sense compartir, difícil emancipar-se i difícil no sentir la pressió constant del mercat immobiliari.La CUP sabem que fins que no hi hagi una regulació efectiva i potent del mercat de l’habitatge, fins que no l’allunyem de les lògiques mercantils, el problema seguirà sent estructural. Perquè no té cap mena de sentit que la possibilitat de tenir un sostre estigui supeditada a l’especulació. Perquè les necessitats materials més bàsiques han d’estar garantides. Però, no per això ens quedem de braços creuats. Tenim idees i tenim propostes per a Sant Cugat i les volem dur a terme.

Aquesta setmana en roda de premsa vam explicar que la CUP estem disposats a assumir les responsabilitats d’habitatge i urbanisme. Tenim l’experiència, les idees i la convicció de poder canviar el rumb d’aquesta ciutat. De fer de Sant Cugat un indret que pugui fer bandera de la justícia social i que sigui una ciutat acollidora, que no expulsi per raó de renda.

Cal que seguim planificant i desenvolupant noves promocions d’habitatge públic; cal que dotem de més recursos i serveis d’assessorament a l’Oficina Local d’Habitatge; hem de vetllar per les bones pràctiques de les APIs (Agents de Propietat Immobiliària) i garantir els drets de les persones llogateres; hem de poder sancionar els grans tenidors que tinguin pisos buits i que especulin amb ells; hem de recuperar sòl urbanitzable per plantejar una política estratègica d’habitatge; hem de densificar i compactar algunes trames urbanes de la ciutat per racionalitzar serveis i cohesionar barris; necessitem tenir més mitjans per fer front als desnonaments; i hem d’augmentar al màxim la compra de pisos pel dret de tanteig i retracte ampliant així el parc públic d’habitatge.

Al llarg d’aquest mandat hem posat les bases, però no en tenim prou, cal que anem molt més enllà. La CUP Sant Cugat hi estem disposats.

Marco Simarro és candidat a l’alcaldia de la CUP Sant Cugat i tinent d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑