La Guia de Drets Socials, una eina de garantia de drets

Les llars de Sant Cugat rebran aviat la nova Guia de Drets Socials, tal com va presentar ahir Marco Simarro, Tinent d’Alcaldia de Drets Socials. Es tracta d’un llibret que recull tots els serveis de l’àmbit social que els veïns i veïnes de Sant Cugat tenen a la seva disposició, i la manera en que poden accedir-hi. Arribarà aviat a totes les cases de Sant Cugat, i també es podrà consultar per internet al web de l’ajuntament.

Durant aquest mandat hi ha hagut un increment significatiu de la despesa social, arran de la voluntat del govern de garantir els drets fonamentals de tots els santcugatencs. I això es fa universalitzant l’accés als serveis socials, assegurant que la gent hi té accés, i mostrant com són uns serveis adreçats a la totalitat de la població, que els pot fer servei en qualsevol moment de la seva vida per diversos motius.

Es tracta que la gent conegui els recursos que té al seu abast, i això es fa sent proactiu des de l’administració. Perquè el dret a un servei públic inclou el dret a tenir la informació sobre que aquest existeix, i sobre com hi podem accedir. D’altra manera, tots els esforços i recursos dedicats a millorar aquest servei són estèrils. Així doncs, la Guia de Drets Socials és una eina molt útil per avançar en aquesta direcció.

Marco Simarro, Tinent d’Alcalde de Drets Socials: “L’objectiu principal d’aquesta guia és fer arribar la informació a tota la població, la informació sobre els recursos i els serveis de l’àmbit social que disposa l’Ajuntament. Entenem que tots aquests serveis són un dret als quals la ciutadania pot accedir i ,per tant, és important saber quins són i com ens hi podem adreçar.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑