«Més feminisme és el que cal» és l’opinió de Lourdes Llorente

Un any més, encarem el 8 de març, dia de la dona treballadora, i un any més sortirem al carrer per defensar els nostres drets com a dones i demostrar que Sant Cugat és una ciutat feminista.Els últims anys han estat anys de creixement per al feminisme arreu del país, i també a la nostra ciutat.

El 2019 vam entrar per primer cop al govern municipal, i durant aquest temps podem dir que la perspectiva de gènere també hi ha entrat, després d’anys en què tot allò relacionat amb la igualtat no anava més enllà dels eslògans. “Però i això què vol dir exactament?” us preguntareu. Doncs vol dir que hem reforçat l’atenció a les dones i al col·lectiu LGBTI, que estem impulsant una cooperativa de cures, o que hem fet diverses campanyes de conscienciació arreu de la ciutat, entre moltes altres.

Són coses de les quals estem orgulloses, perquè amagar-ho, però encara volem fer-ne moltes més. La crisi actual, que precaritza encara més les feines de les dones, els últims casos de feminicidis o l’extrema dreta intentant acabar amb drets fonamentals com l’avortament, són la prova que no ens podem relaxar i que, si volem seguir avançant, el que cal és encara més feminisme.

Més feminisme i d’aquell desacomplexat, que no s’amaga i que defensa polítiques que milloren la vida de les dones, el feminisme que, al cap i a la fi, hem defensat tota la vida, i que continuarem defensant fins que visquem en una societat realment igualitària.

LOURDES LLORENTE (CUP) és tinenta d’alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑