“Més despesa social que mai” és l’opinió de Marco Simarro

Al llarg d’aquests 4 anys de mandat hem augmentat com mai la despesa social destinada a lluitar contra les desigualtats al nostre municipi. Per principis i convicció. I perquè no neguem les problemàtiques que s’amaguen darrere l’aparador d’un model de ciutat que per a molts és excloent.

Estem convençuts que cal treballar de forma incansable per fer de la nostra ciutat un indret que garanteixi els drets de la seva població. Que garanteixi la possibilitat de viure-hi bé i en condicions dignes. A dia d’avui hi ha milers de famílies que es veuen forçades a marxar per l’elevat cost de pertànyer a Sant Cugat i volem canviar-ho.

Per això, amb aquesta voluntat de transformació, l’àrea de Drets Socials, Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament ha passat a destinar més de 9,5 milions d’euros per generar recursos, serveis i programes d’atenció a les persones. Un augment de més del 60% del pressupost amb l’objectiu de garantir les condicions de vida a tothom.

Això s’ha traduït en noves línies d’ajuts i suport a la infància i l’adolescència i a les famílies del municipi, garantint les activitats d’estiu, els recursos per a l’educació i els menjadors escolars a tothom qui ho necessiti. També s’han multiplicat les atencions fetes pels Serveis Socials del municipi arribant a acompanyar a un 14% de la població local.

A més, s’ha innovat creant nous serveis i programes específics com el punt d’acompanyament digital per facilitar la tramitació digital a qui en té dificultats, els serveis d’oftalmologia i odontologia per garantir la salut bucodental i ocular a persones en situació de vulnerabilitat o el servei d’àpats a domicili per garantir una alimentació saludable a persones que tenen dificultats per anar a comprar o per preparar-se àpats de manera autònoma.

Ha sigut, també, un mandat marcat per l’impacte de la pandèmia i les seves conseqüències, fet que ha provocat un augment de les necessitats socials alhora que una càrrega de feina extra important per a totes les treballadores de l’àmbit. Totes aquestes millores, no serien possible sense la feina que duen a terme desenes de treballadores a qui cada dia cal agrair-les la dedicació i l’esforç.

Quatre anys on hem intentat fer de la convicció de fer un Sant Cugat per tothom la nostra guia de treball diària. Prioritzant al màxim les polítiques socials. Fins que això sigui així, fins que puguem posar les institucions al servei de la gent, aquí serem.

Marco Simarro és alcaldable de la CUP Sant Cugat i tinent d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància

Aquesta columna apareix primer a cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Website Built with WordPress.com.

Up ↑